Dag allemaal!

n

Even snel een update van deze dag. Nadat we boodschappen hadden gedaan hebben we vrij snel Tadoussac verlaten en zijn we richting Baie-Comeau gereden. Dat bleek ongeveer 200 km te zijn, dus prima te doen op een mooie vakantiemiddag.

n

Na een km of 20 zijn we even van de weg af gegaan. Er was ergens een soort uitzichtpunt waar je dichtbij de st. Lawrence baai was en waar je, als je veel, heel veel geluk had, walvissen kon zien op zo’n 50 meter voor de kust. Nou, 1 keer raden wie er veel, heel veel geuk hadden 😉 Wij dus!! Na een korte hike kwamen we aan bij de kust en zagen daar een minke walvis zwemmen. Vlakbij de kust was hij op zoek naar eten. Links en rechts dook hij steeds maar weer op. Bijan een uur lang hebben we van hem/haar kunnen genieten. Het was koud, maar deze ervaring maakte het meer dan waard.

n

Met een enorme glimlach op het gezicht zijn we vervolgens verder gereden naar Baie-Comeau. Het was een lange weg, door loof- en naaldbossen en langs een paar kleine dorpjes. Tijdens de hele rit hadden we veelvuldig uitzicht op de st. Lawrence baai. We zijn nog een paar keer gestopt om even de benen te strekken en wat te genieten van het uitzicht of de natuur.

n

En om half zeven kwamen we dan echt aan in Baie-Comeau. Een typisch Amerikaans/Candees stadje. 27.000 inwoners en ze spreken eigenlijk allemaal Frans. Maar we kunnen ons aardig verstaanbaar maken hoor! Snel ingechecked bij de Comfort Inn en net zo snel een hapje gaan eten bij het restaurant tegenover het hotel. Een ‘kleine’ tournedos en een enorm bord met spareribs later vinden we het wel genoeg geweest vandaag. Morgen gaaat de wekker weer vroeg. We zullen recht naar het noorden rijden en overnachten dan in Manic Five. Het laatste dorpje in Quebec, maar dat is voor morgen. Voor nu: welterusten en tot morgen (als ze in Manic Five dan ook internet hebben… altijd spannend)

n

liefs,
Leonie en Edo-Jan

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk