Hallo allemaal,

n

even weer een kriebel van ons. We zijn nog steeds in het Wilde Westen. Gisteren zijn we vanuit Rapid City naar Badlands National Park gegaan. Op de heenweg kwamen we allemaal prairiehonden tegen die voor onze auto uitrenden. Edo probeerde nog foto’s te maken, maar ze waren erg schuw en doken snel in hun holletjes. Het park zelf was heel bizar. Wat een raar landschap. Af en toe leek het net alsof we op de maan reden. We hebben er veel bighornsheep en white tail deers gezien en zelfs een paar bizons. Die zijn echt groot! De badlands bestaan voornamelijk uit rotsen met af en toe wat grasland. Het grenst aan de prairie. Het was er erg koud. We hebben er nog een vrij lange wandeling gemaakt, maar daar was het eigenlijk wel wat te koud voor. Er waren veel uitkijkpunten over het park, maar daar bleven we liever in de auto, want anders werden we zo ongeveer weggeblazen door de snerpende wind. Brrrr! Je krijgt hier ook standaard de gevoelstemperatuur te horen ipv de echte temperatuur.

n

Aan het einde van de dag zijn we in Wall terechtgekomen, een dorp vlakbij het national park. Edo heeft daar z’n bizonburger gehad. Toen we uitgegeten waren, bleek dat het was gaan sneeuwen en vanmorgen lag er een aardig pak op de auto (10 cm poedersneeuw). Gelukkig waren de wegen wel ok. Vanmorgen eerst nog een wasje gedaan en het dorp Wall, met 4 straten (+/-) verkend. Bleek dat er een soort warenhuis was waardoor Wall erg bekend is geworden. Was best groot. Voelde me soms net in “Are you being serverd?” met alle verschillende ‘departments’ en wat ouder personeel.

n

Nadat onze was droog was, zijn we weer teruggereden naar Rapid City en vandaar zijn we naar Mount Rushmore gegaan. Best een bijzondere omgeving, maar natuurlijk behoorlijk patriotistisch ingesteld. Veel vlaggen, marmer en graniet. Ondanks dat, toch een mooie ervaring. Daar even een bakje koffie en thee gedaan en verder gereden naar Crazy Horse Memorial. Dat is een soort van tegenhanger van Mt Rushmore, van de Native Americans. Deze sculptuur in de bergen is nog niet af, maar gaat veel groter worden dan Mt Rushmore en wordt niet door de staat gefinancieerd. In het bezoekerscentrum was een uitgebreide tentoonstelling van alle Native American Tribes (stammen). Was weer erg bijzonder om dit deel van de Amerikaanse cultuur te bewonderen.

n

Op dit moment zitten we in Custer, een dorpje vlakbij Crazy Horse. We hebben net ons avondeten achter de kiezen, een bizon steak en een bizonburger, mjammie. We zijn van plan om morgen naar Jewel Cave te gaan en wat rond te rijden hier in de bergen. Ja, bergen, we zitten een beetje op de grens met de prairie. Wat we vandaag hebben gezien ziet er al veelbelovend uit!

n

De mensen hier zijn heel aardig en knopen allemaal en overal een gesprek met ons aan. Ze vragen zich toch wel af, wat wij toeristen hier doen in dit seizoen. Dit leidt vaak tot leuke gesprekken en mooie verhalen!

n

Liefs van ons en tot gauw!

n

Kus, Edo-Jan en Leonie

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk