Hallo allemaal!

n

Bedankt voor jullie berichtjes zowel hier als via de mail. Altijd goed om te weten dat er goed op ons huis wordt gepast wanneer we er niet zijn!

n

Vanmorgen waren we alweer op tijd wakker. Edo stond rond half 8 al buiten om de prachtige zonsopgang te fotograferen. De eigenaar van het motel kwam nog naar buiten met een bordje vlees om de bald eagles te lokken die in de buurt zijn. Meestal komen ze blijkbaar wel, maar nu hadden ze er duidelijk geen zin in. We konden er wel een in de boom in de buurt zien zitten. Bovenin een boom zagen we de witte kop van een eagle!

n

Nadat we onze spullen weer gepakt hadden, zijn we verder gereden over het zogeheten Cabot Trail. Het was een prachtige rit langs de oostkant van Cape Breton Higlands National Park. Erg kronkelig en het ging op en neer, maar alle uitzichten over de oceaan waren prachtig. De weg ging dwars door de bossen. We konden zien dat alle bomen ook hier lekker aan het verkleuren waren. Nog niet helemaal in de beroemde kleuren, maar het begint er zeker op te lijken. Echt heel erg gaaf. Na een stuk rijden vonden het we het toch tijd om te ontbijten. Dit deden we bij een gezellig bakkerij. De dame die ons hielp was heel vriendelijk, bij haar hebben we na het ontbijt nog verschillende koeken gekocht voor tussen de middag. Hierna hebben we nog getankt bij een pompstation met een Nederlandse eigenaar. Daar hebben we nog even mee gekletst. Een erg leuke vent die nu zo’n 2,5 jaar in Nova Scotia woont.

n

Na het tanken reden we door richting een mooie brede waterval. Hiervoor moesten we wel weer over een stuk gravel en modder maar dat was niet echt een probleem. De waterval was mooi! Hierna wilden we wel weer een flink eind hiken. Dat kon in de buurt en we hebben bijna 5 km lang rond een mooi meer gelopen. De ene kant van het meer was droog, vlak en had brede paden, de andere kant had hele glibberige, smalle en natte padden en daar was het ook nog es heuvelachtig. En dat viel nog niet mee. Al die gladde boomstronken…. Je verloor steeds je evenwicht. Halverwege, toen we even een pauze hielden zagen we nog een (bijna) perfect gecamoefleerde ptarmigan. Een soort patrijs. Heel stilletjes hebben we hem/haar gefotografeerd en gefilmd. Maar na zo’n 2 uur kwamen we toch weer bij de auto en zijn we door gereden. Nog meer naar het noorden.

n

Tijdens deze rit hadden we prachtige uitzichten over de oceaan en zijn uiteraard ook een paar keer gestopt en hebben foto’s en filmpjes gemaakt. Nog wat kilometers later zijn we weer van de weg gegaan. Er moest nog een mooie waterval zijn. En dat was ook zo. Middenin de bossen een werkelijk prachtige waterval. Daar zijn we natuurlijk even gestopt en hebben genoten van het natuurgeweld. Later zijn we toch maar doorgereden. Uiteindelijk zijn we gestopt bij Pleasant Bay. Hier hebben we nog een mooie zonsondergang meegemaakt, een hotel geboekt en een hapje gegeten. En nu zijn we wel weer klaar voor vandaag. Een prachtige kleurrijke dag. Kortebroekenweer, zo’n 20 graden. Wildlife, 7 bald eagles gespot. Gewoon een heerlijke vakantiedag in een sublieme Canada-omgeving. Laat morgen maar komen. Trusten allemaal

n

Liefs, Leonie en Edo-Jan

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk