Hoi allemaal!

n

Gisteren hebben we uiteraard eerst de auto opgehaald. De hagelwitte Chevrolet Impala met leren bekleding lachte ons al vriendelijk toe. Even kennismaken en toen vertrokken we naar de kust. Lekker cruisen door Oregon in de voetsporen van Lewis en Clarck. Prachtig gebied met mooie uitzichten over het Oregon. Halverwege wilden we toch even van de grote weg af en zijn we het plaatsje Astoria ingereden. Daar reden we direct naar de haven. Op de een of andere manier voelde ik dat ik rechtaf moest. (mijn mannelijke intuitie) We reden een pier op en hoorden het geluid van vele tientallen zeeleeuwen. Voorzichtig zijn we er naar toe gelopen en hebben redelijk wat kunnen fotograferen en filmen. Ik schrok me kapot toen een van die enorme beesten op dook vanuit het donkere water. Hij spetterde me helemaal nat.

n

Toen we bij de kust waren aangekomen zijn we via een enorme brug Washington in gereden. Hier zijn we naar een schiereiland gereden. Daar hebben we eerst 2 prachtige loops gelopen. We zagen de golven breken op de rotsen, prachtige lagunes en twee oude vuurtorens. Cape Dissapointment heet het daar vanwege de schepen die hier op de klippen liepen.

n

Aan het einde van de dag zijn we helemaal naar het noorden van dit schiereiland gereden. Daar is aan de oostkust van het schiereiland een soort van waddenzee. We zagen hier een steklevarken lopen op het strand! Nooit gedacht dat we zo’n beest nog in het wild zouden tegenkomen. Toen de zon onder was hebben we een hotel opgezocht. Het is het “Super 8 motel” in Long Beach geworden. Hier mag je met de auto op het strand rondcrossen. Hebben we niet echt gedaan hoor 😉 Er waren geen restaurant meer open dus hebben we een broodje bij Subway gehaald. EN terug op de hotelkamer vielen we eigenlijk meteen in slaap. Nog een aflevering van Prioson Break gezien en toen was het welletjes. Best goed geslapen en net ontbijt gehad. Nu gaan we weer verder richting Olympic National Parc bij Seattle. Benieuwd wat we daar allemaal gaan vinden!

n

Liefs,

n

Leonie en Edo-Jan

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk