14 juli 2015

En daar is dan die langverwachte dag. Waar we allemaal zo naar uit hebben gekeken. Vandaag begint de vakantie dan echt!

Gisteravond hebben Leonie en ik verteld wat ons allemaal te wachten stond. De route laten zien, de spelregels uitgelegd. De meiden zijn er klaar voor en weten wat er van hun wordt verwacht (en Betram en Gerdien natuurlijk ook). Eén van de afspraken was dat we allemaal om 10 uur ‘s-morgens helemaal klaar stonden. De Schiphol-taxi zou dan kunnen komen.

Het duurde iets later, maar nog steeds ruim op tijd. Iedereen had zich prima aan de afspraak gehouden. We waren er klaar voor! Er was een grote bus voor ons geregeld. Alle bagage en 7 bijrijders pasten makkelijk. De chauffeur stelde zich voor als Chris. Hij hielp ons met het passen, meten en inladen van de bagage. Snel allemaal instappen en daar gingen we. Van Bennekom via Utrecht naar Schiphol. Onderweg nog vlug een sanitaire stop en we kwamen lekker op tijd aan.

Chris zette ons af bij vertrekhal 1. Daar konden we meteen de bagage op twee karretjes laden en deze vervolgens, in de vertrekhal, zelf inchecken. Stuk voor stuk werd de bagage door de robots goedgekeurd en verdwenen ze in de kelders van Schiphol. Halverwege waren papa/opa Tom, mama/oma Willemien/Mimi, Marjolein/tante Lein en Julia ook aangekomen om ons allemaal uit te zwaaien. Met z’n allen hebben we nog een goede bak koffie gedronken en daarna was het dan toch echt tijd om door de inspectie te gaan. Een dikke knuffel aan alle thuisblijvers, nog flink wat foto’s en daar gingen we dan.

Ik ging eerst. Na mij kwam familie Meijer junior en ten slotte Leonie. Het ging van een leien daklje. Binnen no time was de handbagage gechecked en goed bevonden door de inspectie en mochten we doorlopen. We hebben nog eventjes bij de winkeltjes gekeken, maa uiteraard veel te duur en niet relevant voor ons. Toen wilden we toch al wel naar de gate. D71, dat was weer een flinke tippel. Maar ook daar waren we ruim op tijd. Nog even een laatste plaspauze en toen mochten we dan echt boarden!

Eerst bij de stewardessen de boardingpass en legitimatie laten zien, dan door de slurf en na even in de rij staan toch echt het vliegtuig in! De stoelen waren snel gevonden. rij 29ABC Myrthe, Leonie en ik. Voor ons rij 28AB Sanne en Betram en 27AB Thirza en Gerdien. Nog even snel alle veiligheidvoorschriften doorgenomen en het vliegtuig begon te taxien. We keken naar het panoramedek in de hoop dat we opa, oma, Lein en Julia zouden zien, maar dat lukte ons niet. De wetenschap dat ze er wel waren deed ook een boel goed.

Aangekomen bij de startbaan gingen de motoren aan, harder en harder en werden we zomaar ineens weggeschoten! Het ging stijl omhoog. De meiden vonden het fantastisch! Geen grijntje angst alleen fonkeltjes in de ogen van pret en enthousiasme. Kijk, daarvoor doen we het. Voor mij was de vakantie nu al geslaagd. Op zo’n 10 km hoogte kwamen de stewards en stewardessen langs om te vragen of we wat wilden eten en drinken. Natuurlijk, voor iedereen een cola en zakje met koekjes. Boven de wolken was ook zo mooi. De nieuwe fototoestellen maakten overuren. Myrthe raakte niet uitgekeken. Van alle plannen om te tekenen en kleuren in het vliegtuig is bijzonder weinig terecht gekomen. De kleine twee uur vliegen vlogen letterlijk en figuurlijk voorbij en voordat we het wisten werd de landing alweer ingezet.

Een flinke stuiter en daar taxieden we dan echt over het Noorse grondgebied. We hebben iedereen maar eerst laten uitstappen en zijn zo ongeveer als laatste uit het vliegtuig gestapt. Snel naar de bagagebanden, altijd spannend of alle koffers ook waren meegekomen. Maar dit keer was het prima geregeld. Het duurde even maar alles kwam netjes voorbij op de lopende band. Hierna met de volle karren direct doorgelopen naar de autohuur. Na het ondertekenen van de standaard documenten kregen we de sleutels mee van de auto’s. Leonie een BMW, ik een Mercedes. Kijk, goede geregeld noem ik dat! En het mooie was: De BMW kon zo omgebouwd worden dat er een bankje achterin verscheen waar twee kinderen op kunnen zitten. Bij elkaar dus een auto voor 7 personen! Ideaal voor ons dus als we een dagje weg willen.

Bij het ophalen van de auto’s begon het even flink te regenen. Dus snel maar alles ingeladen en daar gingen we! Bertram en ik in de Mercedes, Leonie en de rest in de BMW. Om zeker te weten dat we de files zouden ontwijken zijn we iets ten noorden van Oslo van de snelweg afgereden naar een klein dorpje Lilestrom. Daar hebben we een flinke maaltijd gegeten en nog meer gedronken. We waren allemaal toch een beetje gaar van de hele reis.

Na het eten reden we weer verder. Binnen een half uurtje reden we het terrein op van het hotel. Een conferentieoord midden in de bossen in de buurt van Oslo. Snel de kamers opgezocht en de bedden verdeeld. We waren allemaal redelijk moe, maar hebben het toch nog voor elkaar gekregen om een stukje in de buurt te lopen. Voor mij was deze omgeving bekend terrein. Twee jaar geleden was ik hier ook voor mijn werk. Ik wist nog een beetje hoe het werkte. Er was niks veranderd. Beetje vergane glorie, maar voor onze groep bleek het een uitstekende plek te zijn.

Bij de receptie hebben we nog een ijsje gekocht en buiten op gegeten. Het was 10 uur, maar nog zo licht. De natuur had ons weer goed voor de gek gehouden! Dus toch maar naar de kamers gelopen. Betram, Gerdien, Thirza en Myrthe op een kamer (Myrthe lag in een kamer in die kamer) en Sanne, Leonie en ik in de andere. Het duurde niet lang of we lagen allemaal in een diepe diepe slaap.

Het was een intensieve dag vandaag, met heel veel indrukken.

Een prachtige dag!

Tot morgen,
liefs,
Leonie en Edo-Jan

n

n

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk