Dag allemaal!

n

Nou daar zijn we weer en we hebben weer van alles meegemaakt. Vanmorgen zijn we gewoon lekker op tijd opgestaan. De wekker maakte ons wakker om half acht. En niet veel later zaten we alweer in de ontbijtzaal te genieten van de broodjes, de eieren met spek en het verse fruit. Vooral dat laatste is overheerlijk. Alles wordt hier op een van de eilanden verbouwd. Ananas, mango, meloen, kiwi. Heerlijk! Na heel kort uitbuiken op de kamer hebben we onze spullen gepakt en zijn in de auto gesprongen. Richting het westen dit keer: Ponta Delgada want vauit daar zouden we met een whale watch tour meegaan.

n

Maar eerst zijn we nog een flink eind wezen rijden. We moesten namelijk begin van de middag pas bij de boot zijn. Dus we hebben eerst nog wat van de omgeving bekeken. We hebben een paar plekken gezien die we al eerder hadden aangedaan, maar doordat het weer vandaag heel anders was dan eerder zag alles er toch echt anders uit. Vandaag was het bewolkt, mistig en wat regenachtig. Maar de temperatuur was nog prima. Dus ook een beetje broeierig.

n

We kwamen ruim op tijd aan bij de boot in de haven en we hadden nog tijd voor een kop koffie en een sandwich. Om 1 uur zijn we dan toch echt gaan varen. Beschermende kleding en reddingsvesten lagen voor iedereen klaar. Toen iedereen op de boot zat werd het ruime sop gekozen. We zijn bijna 3 uur onderweg geweest, maar hebben helaas geen walvissen gezien. Ze waren er wel, maar waren ook zo eigenwijs om zich niet te laten zien. Maar gelukkig zijn walvissen niet het enige in de oceaan. Halverwege de tocht werd onze boot vergezeld door een flink aantal dolfijnen. Links en rechts zwommen en sprongen ze naast de boot. Een prachtig gezicht. Soms alleen maar ook met z’n drieen of vieren naast elkaar. Ze waren zo dichtbij dat we ze bijna konden aanraken. Prachtig, gewoon geen ander woord voor.

n

Terug in de haven hebben we eerst weer een kopje koffie gedroken en zijn we vervolgens de stad ingetrokken om wat rond te koekeloeren. Geen echt grote winkelcentra en grote ketens zoals op het vaste land, maar overal kleine winkeltjes. Nog even in een boekenzaak geweest, wat souvenirwinkeltjes bezocht en gewoon lekker rondgelopen.

n

Maar op een gegeven moment waren de winkels gesloten en werd het tijd om weer naar het hotel te rijden. En dat deden we dus ook. Nu zitten we weer op de kamer met een volle buik en gaan zo naar bed. Het is weer genoeg geweest vandaag en morgen hebben we alweer vol gepland met nog meer leuke dingen.

n

Tot morgen!
liefs Leonie en Edo-Jan

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk