Hoi allemaal!

n

Vanmorgen hebben we een heerlijk ontbijtje gehad. Scrambled eggs met 2 bruine boterhammen en een stukje vlees. Leonie een stuk bacon en ik een worstje. Dat ging er wel in. We hebben heerlijk rustig ontbeten en maakten ons langzaam op om es in de auto te stappen. Het regende nog steeds dus we kozen ervoor om es een flink eind te rijden. Eerst reden we een flink stuk naar het oosten. Het werd mile voor mile beter weer. De zon kwam er zelfs door. Vlagen blauwe lucht en het werd droog. Een prima moment op es een stukje door het bos te lopen. Gewoon de auto op een parkeerplekje naast de snelweg gezet, fototas enzo mee en daar gingen we. We liepen een stuk over een veenachtig e ondergrond met her en der diepe plassen. We hebben niet heel ver gelopen, we wilden niet verdwalen, en we stapten de auto weer in.

n

n

We reden nu naar Lake Louise. Het was een weg met veel bochten, diepe kuilen en amper verkeer. Is hier trouwens sowieso erg weinig 😉 Halverwege de rit begon het weer te regenen en aangekomen bij Lake Louise was het helemaal grijs en nat. Dit was ook het einde van de weg, dus we zijn maar snel teruggereden want hier werden we niet echt vrolijk van.

n

Op de terugweg begon het weer flink op te klaren. Heerlijk! Bij elke mile werd het landschap wat beter zichtbaar. Stapje voor stapje zagen we de enorme bergen opdoemen uit de wolken en de mist. Zo enorm, onherbergzaam , grillig en groots. Onvoorstelbaar. Groene hellingen met de black spruce trees. Gecombineerd met veel gletsjers, eeuwige sneeuw en rotspartijen. Maar de bergen hebben hier door alle sedimenten ook heel bijzondere kleuren. Geel, oranje, groen. Van alles door elkaar heen en overal stromen beekjes naar beneden. Ze komen uit in een woeste kolkende rivier. Al het smeltwater zorgt voor hoge golven en een enorme snelheid van het water. Natuur op z’n best!

n

n

We besloten om één van de gletsjers eens van dichterbij te gaan bekijken. Met de auto konden we al een flink eind komen en we hebben de laatste anderhalve kilometer gelopen over een klein kronkelig paadje aangegeven met oranje pionnen. Dat was de veilige route. Maar uiteindelijk was het gelukt en stonden we bovenop de gletsjer. Zover je kon kijken een grote ijsmassa. Grijstinten met veel wit en ijzig blauw. Prachtig mooi in contrast met de vele roze bloemen die hier overal groeien. Natuurlijk hebben we daar veel foto’s en video’s gemaakt.

n

n

Nu werd het maar weer tijd om ergens een eetgelegenheid te zoeken want onze magen begonnen ernstig te knorren. Er moest hier een restaurant zijn bij de Sheep Mountain Lodge. Mooie naam hé?!:D We konden de lodge snel vinden en hebben onze buik rond gegeten. Allebei gegrilde rode zalm uit Alaska. Die MOET je hier natuurlijk hebben gegeten. En hij was nog lekker ook. Lekker met veel groente. Het is altijd een uitdaging om in Amerika gezond te eten, maar dat is vandaag wel gelukt!

n

Na het eten zijn we weer naar onze cabin gereden. Het was inmiddels half tien ‘s avonds, maar nog volop licht. Alsof het 2 of 3 uur in de middag was. Dus we zijn nog maar lekker een trail gaan lopen. Om kwart over tien waren we weer terug en heeft Leonie de kachel maar wat aan gezet. Het begon wel een beetje fris te worden. Vandaag was het de hele dag ongeveer 50 graden Fahrenheit (ongeveer 10 graden Celsius) Dat is iets kouder dan normaal maar het zal wel bij trekken de komende dagen. Het binnenland is sowieso was warmer dan de kustregionen.
Het is nu kwart over 11 en nog steeds helemaal licht. Daar moeten we wel ff aan wennen maar het gaat allemaal de goede kant op. Nu maar slapen en dan hebben we morgen een flinke rit voor de boeg. Heb er nu al zin in. Naar een nieuwe plek, verder Alaska in met onverharde wegen en nog meer natuur.

n

Trusten allemaal!
Kus, Leonie en Edo-Jan

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk