Hallo allemaal!

Vannacht hebben we allebei heerlijk geslapen en het lijkt erop dat we geen last hebben van een jetlag. Na een lekker ontbijtje zijn we door de shuttle bus van het hotel naar de luchthaven gebracht, waar onze huurauto al op ons stond te wachten. Het is een dieprode Dodge Nitro 4X4 geworden. Zijn we mooi in camouflage wanneer de Indian Summer echt losbarst ;-). Gisteren hadden we geen puf meer om naar het centrum van Montreal te gaan, daarom zijn we vanmorgen eerst naar het oude centrum van Montreal gereden. Een deel van het centrum was afgezet, omdat er een marathon was. We horen net op CNN dat het de beroemde Terry Fox run was. Voor mij kwamen er in het centrum van Montreal een paar goede herinneringen boven. Na een rondje gelopen te hebben, hebben we op een terras (in de schaduw) een hapje gegeten. Dat kon prima, want het was hier vandaag heerlijk weer. 

Na deze stop zijn we in de auto gestapt voor het vervolg van de rit van vandaag. We wilden proberen om in de richting van Quebec City te komen. Halverwege de weg van Montreal en Quebec hebben we de afslag genomen naar Parc National La Mauricie. Van de rechte snelweg kwamen we al snel op kronkelige weggetjes terecht. Edo kwam duidelijk steeds meer in z’n element. De bomen beginnen al hun herfstkleuren te vertonen. Het is zeker nog niet in volle glorie, maar de kleuren die we vandaag hebben gezien beloven al veel goeds! Eenmaal aangekomen in het Nationale Park hebben een de rondrit gemaakt. Aan de kant van de weg vlogen allemaal vogeltjes op, zagen we patrijzen en een paar eekhoorntjes. We hebben onderweg een paar stops gemaakt om te kunnen genieten van de mooie uitzichten over de vreedzame meren met af en toe een verdwaalde (?) kanoer. Bij de laatste stop moesten we een klein stukje lopen om bij een observatiehut te komen. Op deze plaats worden vaak elanden, otters en allerlei watervogels gezien. Op het moment dat wij er waren was het errug rustig. Na een tijdje afwachten zijn we weer terug gelopen naar de auto en zijn we het park uitgereden.

We waren nog maar net het park uit, toen Edo ineens vol in de remmen ging, want hij dacht dat hij een beer had gezien. En hij had gelijk! Maar het was er niet 1, er bleken drie te zijn: een moeder met twee jongen. Ze waren lekker aan het grazen in het weiland. Ze waren op veilige afstand, dus we konden ze zonder ze verstoren rustig bekijken. Werkelijk een prachtig gezicht, en wat een begin van de vakantie! We hadden het er net over gehad of er beren waren en welke…. Nou beren zijn er, en het waren zwarte beren. Na een tijdje verdwenen ze in het struikgewas en zijn we weer verder gereden.

Het was even zoeken naar de juiste en korste weg richting Quebec, maar mede dankzij de navigatie zijn we er uitgekomen. We hebben het niet gehaald om in Quebec te komen, maar in een dorpje een klein uurtje van Quebec vandaan: Portneuf. In hotel ‘le Pontneuvois’ om precies te zijn. Op aanraden van de eigenaar hebben we eerst een hapje gegeten in het dorp. We hadden allebei een lekkere pizza. Alles is hier in het Frans, dus dat is soms wel even nadenken voordat het kwartje valt. Gelukkig spreken de meesten ook Engels, dus we redden ons prima. Na het eten hebben we de spullen uit de auto gehaald en onze intrek in de hotelkamer genomen. We kregen nog een gloeilampje mee van de eigenaar, want 1 lamp deed het niet. Haha. Die heeft Edo net vervangen. Zo nog even tv-kijken en dan lekker slapen.

Kus Edo-Jan en Leonie 

P.S. Bedankt voor jullie berichtje! En de sms-jes van jullie kant zijn goed doorgekomen hoor!

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk