Hallo allemaal!

n

Daar zitten we dan op de luchthaven van Halifax. Vannacht hebben we allebei heerlijk geslapen in het hotel van de Tsjechische dame. Vanmorgen konden we zien dat we vanuit onze kamer uitzicht hadden op de baai met allemaal mooie rotsen en huisjes. We hebben al onze spullen ingepakt en wat we niet meer nodig hadden weggedaan. Gelukkig paste alles nog steeds in onze tassen!

n

We waren keurig op tijd weg uit het motel en zijn naar Peggy’s cove gereden. Dit is een behoorlijke toeristische trekpleister vlakbij Halifax. Het is een heel klein dorpje met mooie gekleurde huisjes en een vuurtoren op de rotsen. Het was zeker een mooi gezicht. De toerbussen stonden al op de parkeerplaats, dus dat kon weinig goeds betekenen. Gelukkig bleven de meeste mensen in de gift shop en gingen ze niet de rotsen op naar de vuurtoren. Het was namelijk best guur buiten: regen en wind. We hebben een beetje over de rotsen gelopen en hebben nog een paar foto’s gemaakt.

n

n

Na dit uitstapje zijn we richting Halifax gereden. We hadden nog niet ontbeten en gelukkig zagen we aan de kant van de weg een eettentje. Eenmaal binnen werden we warm ontvangen met het gebruikelijke ‘can I help you dear?’ Het bleek een erg leuk restaurantje te zijn en we hebben allebei genoten van een lekkere kom soep en een broodje. Toen konden we er weer even tegenaan! In Halifax aangekomen zijn we naar een soort winkelcentrum gegaan en hebben daar nog een paar boodschapjes gedaan en lekker koffie en warme chocolademelk gedronken. Het was inmiddels steeds harder gaan regenen, dus we hadden weinig zin om nog de stad in te gaan. In plaats daarvan zijn we nog een rondje gereden door het gebied om Halifax heen en hebben op deze manier nog even kunnen genieten van de mooie hersfskleuren. Bijkomend voordeel van deze flinke regenbui was dat onze huurauto mooi schoon is geworden!

n

In de buurt van Halifax hebben nog een hapje gegeten in een goed restaurant om vervolgens toch maar echt naar de luchthaven van Halifax te gaan. Het is niet een bijzonder grote luchthaven en dat maakt dingen altijd makkelijk. We waren snel ingecheckt en door de controle. We zitten nu bij de gate te wachten totdat we aan boord mogen.

n

En dan nog even voor de statistieken:

gereden:
6043 km

gelopen:
50-60 km

wildlife gespot:
1 Eland
1 Stekelvarken
2 of meer Minky Whales
>5 Beluga Whales
>20 Pilot Whales
>10 Atlantische zalmen
3 Zwarte Beren
2 Coyotes
3 Bevers
> 20 Bald Eagles
1 Ptarmigan
2 White Tail Deer
2 Ospreys
En heel erg veel raven, kraaien, eekhoorntjes, Gray Jays, Blue Jays, grondeekhoorntjes en noem maar op 😉

n

film:
ca. 4:10 uur

n

foto:
> 3000

n

Tot aan de andere kant van de grote plas!
Kus, Edo-Jan en Leonie

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk