Hallo allemaal!

n

Op dit moment zit ik op ons balkonnetje met uitzicht op de zachtjes ruisende Atlantische oceaan, een berichtje te typen. Vandaag zijn we naar Lagoa do Fogo gereden. Dat was flink bergop met steeds mooier wordende vergezichten over het eiland. Op een gegeven moment konden we in het noorden en zuiden de oceaan zien. Lagoa do Fogo is een kratermeer van ca 2km2 en ligt midden op het eiland. Bij 1 van de uitzichtpunten was een pad naar beneden om bij het meer te komen. Deze zijn we rustig aan afgelopen. Op weg naar beneden begonnen we ons al te verheugen op de weg omhoog… Er waren trappetjes aangelegd, en het ging redelijk steil naar beneden. Al met al was het prima te doen om beneden te komen. Hier aangekomen waanden we ons in een oase van rust. Prachtig! Steile hellingen begroeid met mos. Er vlogen meeuwen rond die met hun witte kleur een mooi contrast vormden met de donkergroene achtergrond. Het water in het meer was superhelder. We hebben een klein stukje langs het meer gelopen. Nadat we onze sandalen weer goed hadden vastgemaakt en wat moed hadden verzameld, zijn we weer naar boven geklauterd. De helling lag vol in de zon en er was amper wind. Na een paar tussenstops zijn we weer goed teruggekomen bij de auto. Hier hebben we nog even van het prachtige uitzicht genoten en wat gegeten.

n

Vervolgens zijn we verder naar het noorden gereden. Onderweg hebben we een stop gemaakt bij Caldeira Velha. Dit is een warm waterbron en iets verderop was een warm water waterval met eronder een soort natuurlijk zwembadje. Er waren vrij veel mensen aan het zwemmen en zonnen. Zag er erg idyllisch uit. Om bij deze plek te komen moesten we een klein stukje lopen. Het leek wel alsof we in het regenwoud terecht waren gekomen. Enorme varens, supergroen en vochtig. Na deze korte tussenstop zijn we eerst naar het noorden, daarna een stukje naar het oosten gereden om vervolgens een andere weg eilandinwaarts te nemen. Op deze weg kwamen we eerst langs Caldeiras. Dit is een piepklein dorpje met een warm waterbron en een thermaal bad. Het rook er weer lekker, net als bij de andere warmwaterbronnen naar zwavel (en dus rotte eieren). Bij deze plek hebben we een lekker ijsje gegeten om een beetje af te koelen. Hierna zijn we verder eilandinwaarts gereden over een werkelijk prachtige weg. Nou ja, eigenlijk weggetje. Het was allemaal nogal smal en was met kleine kasseien bedekt, maar gelukkig was er erg weinig verkeer. De vergezichten op deze weg waren verbluffend mooi. Het is een vrij ruig stukje van het eiland en het zag er ook wel erg onbewoonbaar uit. Aan het einde van de weg was de plek (Lombadas) waar een mineraalwaterbron is. Hier werd vroeger het water in flessen gedaan. Hiervan was nu, behalve de daadwerkelijke bron niets meer terug te zien.

n

Het was inmiddels al wat laat geworden en het is toch wel handig om met licht terug te komen in het hotel. De weg ernaartoe is niet helemaal geasfalteerd en erg steil. Een hele mooie combinatie… Op de terugweg zijn we nog gestopt bij een uitkijkpunt aan de kust vlakbij ons hotel. Daar lagen allemaal zwate rotsen in de zee. Het is dus wel duidelijk hoe dit eiland is ontstaan.

n

En toen waren we weer terug in het hotel. Allebei redelijk uitgeput, het was een intense dag. Dus nog even lekker genieten op het balkon en daarna in het hotel wat gaan eten. Nu douchen en dan lekker naar bed. De rust hebben we wel verdiend, en morgen moeten we om 8.30 in Ponta Delgada zijn voor de whale watch tour. En dat is toch wel drie kwartier rijden vanaf het hotel.

n

Dus tot morgen maar weer, we hopen op een mooie dag.
liefs, Edo-Jan en Leonie

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk