Hoi allemaal,

n

Vanacht hebben we heerlijk geslapen. We zijn al helemaal geweond aan de vakantie, al is het vandaag de laatste volle dag bij Irma en Oskar…. We hadden afgesproken dat we vandaag dicht in de buurt zouden blijven. Obidos is een heel mooi Middeleeuws stadje. Helemaal gesitueerd binnen oude grote stenen stadsmuren. Daar binnen lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. En, helemaal toevallig, deze dagen zijn er Middeleeuwse feesten. Dat wilden we natuurlijk wel even mee maken. Dus na het ontbijt hebben we onze spulletjes bij elkaar gepakt en zijn onderweg gegaan naar Obidos. Dit keer niet met de auto, die mocht thuis blijven, maar te voet. Het was een korte wandeling naar de kasteelmuren. Via een klein poortje liepen we het stadje binnen. Daar hebben we eerst een kopje koffie gedronken op een mooie klein terrasje. Daarna hebben we een paar winkeltjes bezocht, beetje de sfeer geproefd. Overal liepen al mensen rond in Middeleeuwse kleding. De een nog realistischer dan de ander. Blijkt dat de Middeleeuwse feesten op een afgeschermd gedeelte in Obidos gehouden werden, dat die ‘s-avond open was en dat je, als je gekleed was in Middeleeuwse dracht, je voor de helft van het geld naar binnen mocht. Tussen de verklede mensen door ook veel toeristen. Busladingen zelfs… Nadat we even rond hadden gelopen zijn we de kasteelmuur opgegaan. Je kon bijna de hele kasteelmuur rondlopen. Het was ongeveer anderhalve meter breed en soms wel 15 meter hoog. En…. geen leuningen ofzo. Aan de ene kant van de muur de kantelen, aan de andere kant… niks…… Dus je moet geen hoogtevrees hebben. Er zijn slechts drie punten waar je muur op en af kon. We hebben het grootste gedeelte van de muur gelopen. Toen we bij de hoofdingang waren zijn we weer naar beneden gelopen. We hadden trek gekregen en, belangrijker nog, we moesten naar de WC. Want die hadden ze niet op de muur en om nou gewoon een beetje naar benden te plassen… dat vonden we dan ook weer wat te gortig.

n

Nadat we een dikke tosti hadden gegeten zijn we weer verder gaan lopen, hebben nog wat souvenirtjes gekocht en liepen daarna weer terug naar de B&B. Daar aangekomken is Leonie even gaan zwemmen om wat af te koelen, ik vond het prima om even lekker in de schaduw te niksen.

n

Irma en Oskar hadden vervolgens wat geregeld. Alle gasten in de B&B waren uitgenodigd om samen met elkaar pizza’s te maken en te bakken. In de B&B zit namelijk een grote stenen broodoven die met hout verhit wordt. Je kent ze misschien wel. Maar als je er brood in kan bakken, dan lukt Pizza ook! Dus we hebben met alle gasten allemaal kleine pizza’s gemaakt. Zo’n 20 cm in doorsnede. Zelf deeg uitrollen, ingrdiënten en op leggen en met een grote schep in de oven leggen. Even wachten en er weer uit halen. Heerlijk en onwijs leuk om met alle gasten aan de tafel te eten, bij te praten en te lachen. Nadat alle pizza’s op waren was er nog was ijs en koffie. Leonie en ik zijn iets eerder van tafel gegaan dan de rest. We wilden nog naar Obidos, die Middeleeuwse feesten wilden we wel es zien. Dit keer zijn we er wel met de auto naar toe gereden. We konden de auto dicht bij de kasteelmuur parkeren. Dat scheelde weer een flinke wandeling. Toen we richting de ingang van het afgeschermde gedeelte liepen, kwamen er al drommen toeristen ons tegemoet. Die hadden het wel gezien en gingen terug naar hun hotels enzo. Het was ook al 10 uur geweest. We kochten daar entreekaartjes en zijn het terrein opgelopen. Een gedeelte van de feesten was buiten de muren, een ander gedeelte binnen de muren. Het was een heerlijk sfeertje. Overal kon je eten kopen, er liepen ezels, paarden en kamelen rond. Er was een marktje waar je allerlei Middeleeuwse atributen kon kopen en veel pleintjes met lekker eten en drinken. En het grappige was: de meeste mensen waren helemaal gekleed in Middeleeuwse kleding. Zo waande je je helemaal in die tijd. Iedereen liep te dansen, was aan het eten of aan het zwaardvechten. Uiteindelijk zaten Leonie en ik zo ongeveer als enige toeristen midden in de nacht te kijken naar een optreden van een Middeleeuws muziekgroep in een theater waar het publiek louter uit ridders, jonkvrouwen, kluizenaars, monniken, hofnarren en Leonie en Edo-Jan (ook een soort hofnarren natuurlijk) bestond. Om 1 uur waren de festiviteiten afgelopen. Iets daarvoor liepen we met een grote groep weer terug richting de auto. Veel mensen waren nog helemaal in de wereld van de Middeleeuwen. Zingen, lachen en dansen. Dat deden de Portugezen voornamelijk. Het sfeertje was erg leuk en heel relaxed. We waren kwart over 1 weer terug in de B&B en zijn meteen gaan slapen. Het was een mooie dag geweest.

n

Tot morgen!

n

Leonie en Edo-Jan

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk