Hallo allemaal!

n

Vannacht hebben we eigenlijk best goed geslapen. Het was onze laatste nacht in de lodge dus we namen het er even lekker van. We zijn rustig aan opgestaan en zaten rond een uur of acht aan het ontbijt. Het idee van mensen aan lange tafels zetten werkte heel erg goed. We kwamen tijdens het eten verschillende mensen tegen waarbij we eerder aan tafel hadden gezeten. Even een kort gesprekje hoe ze vorige dag hadden beleefd, of ze goed hadden geslapen, wat ze deze dag gingen doen enzo. En ineens ben je niet meer een anonieme gast maar een stukje van een grote groep. Heel bijzonder eigenlijk.

n

We hadden gisteren aangegeven dat we graag een lunch mee zouden willen vandaag en om 9 uur stond het inderdaad klaar. Van allerlei lekkers in een bruine zak. Eentje voor Leonie en eentje voor mij. Sandwich, grote volkoren koek, appel, drinken, zakje met sla en tomaat. Echt perfect geregeld!

n

Om 10 uur hadden we al onze spullen weer netjes ingepakt en gingen we ons uit checken in de lobby. Daarna werden we opgehaald door een rammelend shuttlebusje die ons weer terug bracht naar de loopbrug. Daar liepen we weer overheen naar onze auto. Gelukkig stond hij er nog en waren alle banden nog mooi opgepompt. We moesten weer terug over dat grindpad met hobbels en kuilen die als een enorme slinger van 60 mijl door het landschap is neergelegd. De terugweg heb ik heel behoedzaam gereden. Tussen de 20 en 30 mijl per uur, als de dood dat er weer een band zou sneuvelen. Ondertussen was het weer een stuk slechter geworden. Veel plassen en modder op de weg. Dat maakte de terugtocht nog specialer. De auto kreeg er weer flink van langs en zag er niet meer uit.

n

n

Na zo’n drie uur waren we aan het einde van de weg. De laatste honderd meter vloog een bald eagle voor de auto. Alsof hij ons de weg even wees. “Hierlangs jongens, jullie zijn er bijna!”. Voor ons altijd een bijzondere ervaring. De eerste bald eagle zorgt, met zijn enorme spanwijdte en de mooie witte kop en staart, voor een vertrouwd gevoel .

n

Toen we over een van de laatste bruggen van het nationale park reden zagen we nog een jonge bald eagle midden in de rivier zitten. Op zoek naar zalm zoals alles en iedereen hier.

n

Ondertussen was het weer er niet beter op geworden. Dikke bewolking met af en toe veel regen. Hoort natuurlijk gewoon bij Alaska. Gelukkig moesten we vandaag eigenlijk alleen maar rijden naar een andere plek en hadden we niet ingecalculeerd dat we een hike ofzo zouden gaan lopen. Na een aantal uren rijden kwamen we dan ook aan bij de volgende bestemming. Tangle River Inn aan de Denali Highway zo ongeveer midden in Alaska. Het is hier een grote boomloze toendra. We hebben nog niet veel gezien van het uitzicht door de dikke bewolking. Wel hebben we al lekker gegeten. Zo’n grote ongezonde hamburger met frietjes! Mjammie. Doet het altijd goed na een paar dagen erg gezond eten 🙂

n

n

Nou, het is alweer bijna 12 uur dus het licht gaat maar es uit. Het is weer mooi geweest. Voor jullie een goedemorgen, voor ons een welterusten.

n

Tot later!

n

Leonie en Edo-Jan

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk