Hallo allemaal!

n

Vanmorgen zijn we op tijd opgestaan omdat we in de buurt een walvistour wilden maken. Edo was als eerste uit de veren om de ochtendkleuren te fotograferen. Maar in plaats van foto’s van de zonsopkomst kwam hij terug met foto’s van een jonge bald eagle. Net zo groot als de volwassenen, alleen nog geen witte kop en staart. Hij zat op aangespoeld hout op het strand over de oceaan te kijken. Vanaf onze hotelkamer hadden wij ook uitzicht op de oceaan en nadat het gisteren behoorlijk gewaaid had, leek alles vanmorgen weer gekalmeerd. De zee zag er rustig uit, dus we wilden het er wel op wagen om de zee op te gaan. Na een heerlijk ontbijt zijn we naar de haven gereden, waar we om 9 uur aankwamen. De eerste beschikbare tocht begon om half 10, dus we waren precies op tijd. Er waren nog een aantal andere mensen die ook vroeg uit de veren waren, maar de boot zat (gelukkig) lang niet vol. Het bleek een prachtige tocht te worden. De zon stond heerlijk te schijnen aan de strakblauwe hemel en er de golven waren niet erg hoog. Echt heerlijk weer om de zee op te gaan. Na een tijdje langs de kust gevaren te hebben waren we ineens omringd door allemaal pilot whales. Ik weet zo niet de Nederlandse naam. Wat een mooie dieren waren dat! In de groep waren zowel oudere dieren als kalfjes. De ouderen zijn zwart van kleur en de jongere hebben een grijze kleur. Ze kwamen even kijken wie er in hun oceaan aan het varen waren en om ons goed te kunnen zien, kwamen ze vlak langs te boot. Op een gegeven moment is de telelens van Edo maar vervangen door de gewone lens, zo dichtbij waren ze. We zijn vrij lang bij ze gebleven, of beter gezegd zij bij ons. Nadat we nog gezocht hebben naar een bultrugwalvis die gisteren in de buurt was (maar vandaag dus niet) zijn we weer richting de haven gegaan. De wind had inmiddels weer wat de kop opgestoken en de terugtocht ging iets minder soepel, maar hebben we goed doorstaan.

n

We hadden alleen nog steeds geen eland gezien, terwijl dit deel van Nova Scotia er om bekend staat dat er zoveel elanden zijn. Bij het bezoekerscentrum hadden ze ons verteld dat er een wandeltocht was waar vrij vaak elanden worden gezien. Het was een vrij lange tocht van iets meer dan 9km, maar we wilden het toch proberen. Nadat we onze schoenen weer goed hadden aangedaan en onszelf van de nodige proviand hadden voorzien zijn we op pad gegaan. Het eerste gedeelte ging erg makkelijk en voordat we het wisten waren we al bij het uitzichtpunt over de oceaan. Het was een prachtige wandeling door weilanden en bossen met overal tekenen dat er elanden aanwezig waren. Vanaf het uitzichtpunt konden we zien dat er een walvistocht in een zodiac bezig was. De boot bleef ineens stil liggen op het water en we zagen dat het bootje omgeven werd door wel acht of negen pilot whales! Een prachtig gezicht. We konden het allemaal goed zien zo boven vanaf de kliffen. Nadat we een tijdje van het uitzicht hadden genoten zijn we aan deel twee van de tocht begonnen. Dit pad was iets ruiger dan het eerste gedeelte. We moesten over rotsten en boomwortels en het ging iets meer op en neer. Ondanks dat we goed moesten kijken waar we liepen, hielden we onze ogen goed open voor elanden en eventueel ander wildlife. We hebben het idee dat we door allemaal elanden zijn bekeken, maar we hebben ze zelf helaas niet gezien. Na iets meer dan drie uur wandelen waren we weer bij de auto.

n

Het was inmiddels tijd om weer verder te gaan. We zijn Cape Breton Highlands NP weer uitgereden en zijn nu beland in het Trailsman motel in Nyanza. Hier in de buurt hebben we lekker gegeten in ’the red barn’ en hebben we tips gekregen over waar we misschien nog elanden en bald eagles kunnen zien. Dat gaan we morgen dan maar eens proberen!

n

Dikke kus, Edo-Jan en Leonie

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk