Hallo allemaal!

n

Hoe gaat het met jullie daar in Nederland? We hebben begrepen dat het prachtig nazomerweer is. Hier is het wat frisser, maar gelukkig droog, dus prima te doen. Vannacht hebben we af en toe naar buiten gekeken of we een glimp op konden vangen van het noorderlicht, maar helaas niets gezien. Vanmorgen zijn we weer mooi op tijd opgestaan en hebben we in het hotel een paar toast met jam en pindakaas gegeten.

n

Nadat we onze spullen in de auto hadden geladen, zijn we naar een dorpje ten noorden van Goose Bay gereden: North West River. Hier is het einde van de weg. Wil je nog verder naar het noorden, dan kan dat alleen met een veerboot of een (water)vliegtuig. In dit dorpje was het Labrador Interpretative Center te vinden. Hier was een tentoonstelling te zien over de geschiedenis van Labrador. Het ging vooral over de verschillende bewonders van deze provincie: de Innu, de Inuit, de settlers en de Metis. Die laatsten zijn nakomelingen van Europese mannen die met Inuit vrouwen waren getrouwd. Het was een mooie tentoonstelling en we hebben weer wat geleerd over de geschiedenis van deze kant van Canada. In de buurt van dit centrum was het Signal Hill Park. Hier zijn we nog naartoe gereden en bovenaan de heuvel hadden we een mooi uitzicht over de omgeving.

n

Langzamerhand werd het tijd om op weg te gaan naar de veerboot die ons naar Cartwright zou brengen. We waren mooi op tijd in de haven en we stonden in de boeken geregistreerd als passagiers. Het is altijd prettig wanneer dit soort dingen blijken te werken. We hebben een slaapcabine met een stapelbed, dus als het een beetje meezit, kunnen we vannacht gewoon lekker slapen. En we hadden het absoluut niet verwacht, maar er is dus draadloos internet aan boord! Haha! Op dit moment zijn we al aan het varen en kijken we uit over de kust van Labrador met veel heuvels/bergen en dennenbomen. De kantine is nog een half uurtje open, dus we gaan even kijken wat er voor lekkers te halen valt.

n

Tot in Cartwright of iets verderop onderweg!

n

Kus Edo-Jan en Leonie

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk