Hallo allemaal!

n

Gisteren was het dan eindelijk zo ver, we zouden naar Finland gaan. We hoefden gelukkig niet al te vroeg opstaan en zijn rustig met de auto naar Schiphol gereden. Onderweg hebben we Myrthe nog even gebeld, want zij was jarig. Het was erg rustig op de weg en ook op Schiphol was het ook erg rustig. We waren dus snel klaar met het afgeven van de bagage en voordat we het wisten waren we alweer door de controle. Na wat spulletjes gekocht te hebben, waaronder champagne, zijn we richting de gate gegaan. Daar werd net begonnen met boarden, dus we konden bijna direct doorlopen het vliegtuig in. Dat was wel gemakkelijk.

n

Na een korte stop in Helsinki, landden we in Kittila, waar het behoorlijk sneeuwde. We moesten het vliegtuig verlaten via een trap en stonden dus direct met beide voeten in de sneeuw. Edo had gympies aan en had direct koude voeten! Hier is het dus duidelijk wel echt winter! Op zich natuurlijk mooi dat het sneeuwde, maar daarmee was de kans om het noorderlicht te zien wel direct verkeken. Onze bagage was gelukkig ook aangekomen en onze auto stond al voor ons klaar. Deze hadden ze al helemaal sneeuw- en ijsvrij voor ons gemaakt. Bovendien stond de auto al aan met de verwarming op 26 graden. Nadat we hadden ontdekt waar alles zat in de auto (een Audi A3 AUT) gingen we op weg naar Levi. De doorgaande weg was ondanks de sneeuw goed begaanbaar. Onderweg zijn we nog even gestopt om een kaart te kopen van de omgeving.

n

Het werd ons bij binnenrijden direct duidelijk dat Levi een echte wintersportplaats is. De pistes die uitkwamen in het dorp waren verlicht en overal liepen mensen met snowboards, ski’s en waren kinderen op sleetjes te zien. Het zag er allemaal erg vriendelijk uit. We konden onze auto mooi parkeren voor de ingang van het hotel. Het was ongeveer half 8 toen we in Levi aankwamen en nadat we de bagage uit de auto hadden gehaald zijn we snel gaan eten. Dit hebben we om de hoek gedaan, bij Ammila wat grootmoeders plek betekent. Dat klopte aardig! Het personeel liep rond in geruitte rokken en witte bloezen die er erg Laps uitzagen. Het eten was voortreffelijk. Edo heeft z’n eerste rendier alweer geconsumeerd.

n

Na het eten hebben we nog even in het hotel wat gedronken voordat we weer terug naar onze kamer gingen. Deze is aan de warme kant, wat blijkbaar heel normaal is voor Finse huizen. Dat was vannacht ook wel even wennen en het lukt niet altijd even goed om de slaap te pakken te krijgen. We gaan nu ontbijten en daarna eens kijken wat we vandaag gaan doen. Ondanks dat de zon niet echt opkomt (voor 15 minuten) is het toch niet helemaal donker buiten.

n

Groetjes Edo-Jan en Leonie

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk