Pers

Persbericht 06 januari 2015


Bekijk de wereld door de ogen van Edo-Jan Mijer, een gepassioneerd fotograaf en natuurliefhebber in hart en nieren. Laat je meenemen op zijn reizen en leer de pracht van onze aarde kennen tijdens de expositie ‘FREE’ in het Groninger Leek.

Edo-Jan Meijer is in 1975 geboren en getogen in het Drentse Roden. Tijdens zijn middelbare schooltijd aan  de Leekster Waezenburg werd zijn interesse voor kunst, cultuur en creativiteit opgewekt. Tijdens vrije uren was hij meestal te vinden in het lokaal van tekenleraar Jan Ernst Douma. Deze begreep al snel de behoefte van Edo-Jan om zicht verder creatief te ontplooien en bracht hem in contact met zijn echtgenote en kunstpedagoge Nel Dekker.

Na een periode van ontplooiing besloot Edo-Jan om na de middelbare school, deze opleiding voort te zetten aan de Design Academie in Eindhoven (DAE).  Hij werd door Nel en Jan Ernst bijgestaan om toegelaten te worden tot deze prestigieueze academie.

Tijdens zijn studie aan de DAE werd hij geintigreerd door kleur, ruimte, beweging en vorm. Maar ook onderwerpen als psychologie, filosofie en denken in concepten waren onderdelen die hem prikkelden. Gedurende zijn studie vergat hij zijn achtergrond niet en liet de voortgang periodiek zien aan Nel Dekker en Jan Ernst Douma.

In 1998 studeerde Edo-Jan af als industrieel vormgever met een specialicatie in ‘Men and Public Space’. Hij beredeneerde dat het nog prille internet de grootste publieke ruimte ooit kon gaan worden. Hij was werkzaam bij diverse internetbureaus in Nederland. Een van zijn belangrijkste klanten werd het Wereld Natuur Fonds. Hier leerde hij naast de schoonheid van de kunsten ook de pracht van onze planeet kennen en werd geïnspireerd door de fotografische werken van Frans Lanting, Steve Bloom, Martin Harvey en vele anderen.

In 2004 maakte hij zelf zijn eerste grote wereldreis. Hierna volgden nog vele reizen over de hele wereld. Elke reis legde hij vast in vele, vele foto’s zodat hij iedereen kon laten zien hoe mooi en kwetsbaar onze planeet is. Alle foto’s schonk hij aan het Wereld Natuur Fonds, dat  op haar beurt  ze weer kon gebruiken voor het gezamelijke doel: het beschermen van onze mooie maar fragiele moeder aarde.

Nu, na  ruim 10 jaar de wereld rondgereisd te hebben, werd  het tijd om zijn blik op onze wereld te delen. En waar kan dat beter dan daar waar zijn creatieve avontuur begon. In de galerie van Jan Ernst en Nel worden onder de titel ‘FREE’ ruim 80 foto’s van Edo-Jan tentoongesteld. Elk van deze foto’s vertelt zijn eigen verhaal. Laat je verrassen en inspireren door zijn werken in galerie het Atrium in Leek te bekijken.

Galerie het Atrium is gelegen aan de Ewesheim 2 in Leek (Groningen). De expositie is gratis te bezoeken op zondag 11, 18 en 25 januari tussen 13.00 en 17.00 uur en daarnaast op afspraak via telefoon 0594 515783

 

Edo-Jan Meijer 2

Edo-Jan Meijer 1
Edo-Jan Meijer

 

Onderstaande beelden kunnen onder vermelding van ‘Edo-Jan Meijer’ vrij gebruikt worden.

Neem hiervoor contact met mij op via: edojan@planet.nl

 

Rendierrace in Tromso, Noorwegen

 

De ogen van een husky, Levi, Finland

 

Vissende grizzlybeer, Alaska, USA

 

Zonsopkomst Himalaya, Nepal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, tekst, archief, code, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestanden hier neerzetten

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk