Hoi allemaal!

n

Nou, daar zijn we weer. En we hebben weer een boel gezien en gedaan vandaag. De wekker ging om een uurtje of 7. Het was al licht buitenen de zon scheen prachtig op het landschap. Ik wist niet dat wakker worden zo leuk kon zijn! We zijn ons meteen klaar gaan maten voor het eten. En even later hebben we hier ons eerste ontbijt mee gemaakt. Prima en heerlijk! Uiteraard de egg & crispy bacon, maar ook wat traditionele gerechtjes en veel fruit. Mjammie dus.

n

Na het ontbijt hebben we redelijk snel onze spullen gepakt en zijn naar Vila Franca do Campo gereden. Een klein stukje maar met veel hindernissen. En ik moest nog wel ff wennen aan de kleine franse schakelbak! In Vila Franca do Campo wilden we een reservering voor een whalewatchtour doen. Alleen bleek daar dat alleen in rubberen zodiaks rond voeren. En daar hadden we nu eigenlijk niet echt veel zin in. Dus we zijn wer in de auto gestapt en naar Ponta Degada gereden. Daar aangekomen hebben we een whalewatchtour voor maandagmorgen geregeld! Morgen verwachten ze teveel wind en varen ze niet, maandag moet het allemaal beter zijn. We zullen wel zien maar hebben er wel enorm veel zin in.

n

In Ponta Delgada hebben we een ook een lekkere lunch gehad, nog een statief gekocht (die was ik vergeten mee te nemen uit Ollanda) en zijn weer verder het eiland op gereden. Dit keer helemaal naar de noord-oostkust. Dar liggen 2 enorme kratermeren en die wilden we natuurlijk graag zien. Het heet daar “Sete Cidades”. De rit er naar toe was alleen al meer dan de moeite waard. Eerst geweldige uitzichten over de oceaan en daarna een werkelijk sprookjesachtige weg naar de meren. Overal hortensias, azalea’s en gladiolen. De laatste waren al helmaal in bloei. En overal die frisgroene kleur van de lente. De meren zelf waren ook erg mooi. Flink wat foto’s gemaakt natuurlijk!

n

Vervolgens zijn we weer richting de kust gereden en zijn aan de noordkant van het eiland weer naar het oosten gereden. De weg leek meer op een briljante achtbaan. Waarom ze hier auto’s met 5 versnellingen hebben is me een raadsel. Dat stuk heb ik max. in de drie rond gereden. Links, rechts, steil omhoog en weer naar beden op weggetjes waar 2 auto’s elkaar soms maar net kunnen passeren. En natuurlijk links en rechts afgescheiden met die fijne stenen muurtjes 😉 Lekker vaak stoppen en genieten van het uitzicht onder genot van wat pringles en cola/fanta/water. Moe word je wel van dat rondrijden hier.

n

Uiteindelijk hebben we vanavond gegeten in St. Antonio. Leonie had biefstuk en ik zwaardvis. Prima eten en heel goedkoop want de Azoren zijn nog niet echt toeristisch. Gelukkig maar. Onder het eten (ocean view) ging de zon onder en wisten we dat we snel naar het hotel moesten rijden want ik wilde graag voor het donker op de kamer zijn. Het laatste stuk naar het hotel toe is zeg maar een “uitdaging” 😉 En daar zijn we nu! Nog even wat op de computer en wat CNN kijken en dan wacht een diepe slaap.

n

Tot morgen maar weer!
liefs,
Leonie en Edo-Jan

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk