Hallo allemaal!

n

De afgelopen dagen hadden we helaas geen internet, dus vandaar even een internetstilte. Maar we zullen het nu proberen goed te maken. Om alvast een indruk te geven. De vosonic waar we onze foto’s opzetten van 40Gb is vol, net zoals de geheugenkaarten van 4Gb en 1Gb…… Vandaag hebben we een nieuwe 4Gb kaart gekocht en hopen we dat we het daarmee nog een week volhouden….. En de reden van deze overload aan foto’s: Yellowstone!!

n

Maar goed, eerst even verder gaan waar we waren gebleven met ons vorige bericht. Op dat moment waren we nog bij Glacier NP. Die dag zijn we na een lekker ontbijt het park weer ingegaan en ook op deze ietwat druilerige ochtend waren er Grizzly beren op de berg te zien. Een moeder met een cub. Op erg veilige afstand. We hebben daar in de buurt nog een mooie wandelingen van zo’n 2 uur gemaakt naar red rock falls. Prachtig! In het bos sporen van van allerlei dieren gezien, maar de dieren zelf niet.

n

Na deze wandeling en een lunch hebben we het park verlaten en zijn we die dag in Great Falls geeindigd in een comfort inn. Was een vrij grote stad, dus we wilden eigenlijk zo snel mogelijk weer weg. Het was alleen de hoogste tijd om even een was te doen, dus hebben dat maar gedaan. Bij Great Falls in de buurt zijn we naar het Lewis and Clark Interpretive Center geweest. Daar werd de tocht van Lewis en Clark om de westkust van Amerika te ontdekken beschreven. Indrukwekkend. Hierna zijn we naar de Giant Springs gegaan. Dat is een hele grote zoetwaterbron die uitkomt in de Missouri River. Zag er erg mooi uit. Na deze tussenstops de stad echt verlaten en voordat we het wisten reden we weer over de Great Plains, de grote vlakten waar vroeger de bizons vrij ronddraafden en de natives woonden. Nu ziet het er iets anders uit. Een enorm wijds landschap met in dit jaargetijde droog geel gras. Die avond zijn we in Townsend terechtgekomen in het Mustang Motel, het enige motel in de ‘stad’.

n

In dit dorpje zijn we de dag begonnen met een grote blueberry pancake. Mjam. Met een volle maag weer op pad gegaan, want we konden Yellowstone al ruiken. We zijn niet rechtstreeks gegaan, maar hebben een tussenstop gehouden in de spookstadjes Pony, Virginia City en Nevada City. Net of je zo een wild west film inliep. Best bizar. Toen echt naar Yellowstone. Een hotel gevonden in West Yellowstone (Dude Motel). Na het inchecken direct het park in, want het was nog niet donker. Bij zo ongeveer de eerste bocht stuitten we op een groep elks (wapiti’s). Ze stonden/lagen vlakbij een rivier, een prachtig gezicht. Na de nodige foto’s verder het park in. Langs de weg die we namen lagen verschillende geisergebieden. Heel bizar, net of de aarde in brand staat. Na deze stop stonden ineens bizons op de weg! We wisten dat we op de goede plek waren. Bij Old Faithful hebben we gegeten en hotels gereserveerd voor de volgende twee nachten (in het park). In het donker zijn we weer terug naar het hotel gereden. Zonder beren op de weg.

n

De volgende morgen (volgens mij was dit zaterdag), zijn we zo snel mogelijk weer het park in gegaan. Onder andere naar de Grand Canyon of Yellowstone gegaan. Prachtig! Langs de rivier geel gesteente en in de verte een grote waterval. We wilden wel wat meer zien van de rivier en verderop was er een wandelpad naar de rivierbedding. Hiervoor was wel wat geklauter nodig, maar het uitzicht en de kleuren waren fantastisch! Aan het einde van de dag naar de Lamar Valley gereden waar je een goede kans hebt om wildlife te zien. En ja hoor, veel bizons en een aantal elks. Dat blijft indrukwekkend. Deze nacht hebben we in Mammoth Hot Springs hotel geslapen.

n

Zondag weer op tijd op. Lekker ontbeten en de Mammoth Hot Springs Terrassen bewonderd. Een soort grot, maar dan aan de buitenkant van de berg. Ehm, de foto’s zullen dit vast wat duidelijker maken. Al met al weer een bizar landschap. We zijn weer teruggegaan naar de geisers/bronnen van de eerste dag. Hier liepen we langs grand prismatic spring (zie het plaatje bovenaande pagina). Maar wanneer je er vlakbij langsloopt zie je de kleuren en het geheel niet goed. We vingen op dat wanneer je de bron goed wilde zien, je een kleine wandeling moest maken en een berg op kon klimmen. Dat hebben we direct gedaan en het uitzicht was formidabel! Echt fantastisch! De kleuren waren overweldigend! Zelden zoiets moois gezien. Hier hebben we meer dan een half uur ademloos naar zitten kijken. Tegen zonsondergang zijn we weer naar de auto gelopen en doorgereden naar Old Faithful, de beroemdste geiser van het park. Deze geiser spuit om de ca. 90 minuten en we hadden een goede timing, want de bankjes erbij in de buurt zaten al goed vol. Na wat gepruttel begon het echte werk, het water spoot huizenhoog (30-50 meter) de lucht in. En in de waterdamp vormde zich een mooie regeboog. Een mooi einde van de dag. Na dit spektakel doorgereden naar ons hotel in Grant Village.

n

Vanmorgen om 6 uur opgestaan, zodat we de zonsopkomst boven Yellowstone Lake konden zien. We stonden bij -5C tussen de stomende hete bronnen naar een dampend meer te kijken. Prachtig, maar je moet wel tegen koude handen kunnen ;-). In de auto zijn we wat opgewarmd (lang leve de stoelverwarming!). We zijn naar de Hayden Valley gereden, waar ook veel wildlife zou zijn. En dat klopte! We zagen daar bizons bij heetwater bronnen. Je kon ze zien ademen. Iets later op de weg waren nog veel meer bizons. Ze waren lekker gek aan het doen: stuiteren, rollen in het zand, elkaar een beetje uitdagen. En we hebben nog een paar gezien die de rivier overzwommen. Hier is Edo nog op de foto gegaan met een Park Ranger en zijn mooie witte officiele Yellowstone Prius met Bizonprint! Z’n dag kon niet meer stuk! Na een lieve knuffel en de foto was Edo ook tevreden. Na wat bizonsblokkade’s op de weg zijn we weer bij Old Faithful gekomen. Onderweg nog een Coyote gezien. Die was heel dichtbij. Bij Old Faithful een rondje langs de andere geisers gedaan en nog een paar andere zien spuiten.

n

We zijn net in Grand Teton aangekomen en de eerste indruk was alweer oogverblindend. Dat beloofd nog wat voor de komende dagen, want we blijven hier zeker twee nachten. We zitten in een geweldige cabin. Morgen vertellen we daar meer over. Nu gaan we eerst lekker slapen.

n

Kus, Edo-Jan en Leonie

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk