Maandag 22 september

Goedemorgen vauit een prachtig Manning Provincial Park! Vanmorgen konden we het lekker rustig aandoen, er was namelijk geen strikte tijd voor het ontbijt. Het was buiten half bewolkt en een lekkere temperatuur. Voor het ontbijt moesten we de parkeerplaats oversteken. Het was in hetzelfde gebouw als waar we gisteravond gegeten hadden. De keuze bestond uit eieren met toast en bacon/ham/sausage, pannekoeken, french toast (wentelteefjes) en verschillende varianten op eggs benedict. Het werden de eieren met toast voor Edo en de gewone eggs benedict voor mij. Er zaten uiteraard ook gebakken aardappeltjes bij. Al met al veel te veel, maar toch opgegeten.

Na het ontbijt hebben we in het winkeltje in hetzelfde gebouw gekeken. Daarna zijn we in de auto gestapt en via een kronkelige weg naar de Cascade lookout gereden. Behalve kronkelend, ging de weg ook behoorlijk steil omhoog. Het uitzicht was prachtig. We konden de lodge in het dal zien liggen en in de verte doemden bergtoppen op. Een aantal hiervan zijn in Amerika, niet ver hier vandaan.

Na een korte stop zijn we verder omhoog gereden. Hier hield het asfalt op en begon de gravel. Het was ook goed onderhouden weg met een aantal wasborden. Dan hobbelden we wel een beetje door de auto. Aan het einde van de weg was een picknickplek en begonnen een aantal wandeleoute’s. We zijn eerst wat gaan drinken. Het ontbijt was nog lang niet verteerd. Om ons heen verschenen al snel whiskey jack’s of grey jay’s. Deze ken ik nog van mijn sneeuwschoentocht op Grouse Mountain bij Vancouver 10 jaar geleden. Ze kunnen erg brutaal zijn en het eten uit je handen plukken. Gelukkig bleven deze redelijk op afstand. Toen het drinken op was zijn we een klein stukje gan lopen. We kwamen al snel bij een uitzichtpunt met een bankje. Daar hadden we een prachtig uitzicht over de bergen en de vallei. We zagen allemaal vogels, een paar vlinders en een aantal valkjes. Daarbij kwam nog de prachtige herfstkleuren van de alpenweiden. Het was net of iemand er met rood en geel poeder had gestrooid. Hier hebben we en tojdje gezeten en genoten van het uitzicht.

Het was inmiddels al ver voorbij het middaguur en we wilden nog een ander deel zien van het park. We zijn de berg weer afgereden en kwamen terug bij de lodge. Hier waren ook picknickbankjes en we kozen er eentje uit voor onze (late) lunch. Hier werden we omringd door raven. Dat zijn toch wel enorme vogels. Zolang we bewogen bleven ze op gepaste afstand. We kwamen aan de praat met een man van het bankje naast ons door een gezamenlijke voorkeur voor pindakaas. Het werd een mooi gesprek. Hij kwam uit Victoria op Vancouver Island en deed samen met zijn vrouw een roadtrip in zijn nieuwe sportauto. Ze hadden al veel mooie dingen meegemaakt en waren nu op weg naar huis.

Na deze stop zijn we naar Lightning Lakes gereden. Dit bleek een vrij aangelegd deel van het park te zijn waar ook kano’s gehuurd konden worden. Hier zijn we maar kort geweest. Op de kaart van het park ontdekten we dat er een korte wandeling was om een meertje in de buurt, 20-minute-lake. Dat leek ons een mooi tochtje om de benen aan het einde van de dag even te strekken. Uiteraard hebben we er iets langer dan 20 minuten over gedaan. Af en toe moesten er goto’s worden gemaakt of even gestopt worden. Het was een mooi meertje en het licht was zo aan het einde van de dag erg mooi.

Na dit wandeltochtje zijn we weer teruggereden naar de lodge. Hier zijn we weer gaan eten in heg restaurant. We wilden wel een wijntje bij het eten om te vieren dat ons huis verkocht is, maar vonden tien dollar voor een glas wel wat te gortig. Na het eten zijn we weer terug gegaan naar de kamer waar we nog lekker gerelaxed hebben. Morgen gaan we weer een stuk rijden. Eerst nog naar het oosten en dan naar het noorden richting Merritt.

Liefs Edo-Jan en Leonie

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk