Dag allemaal!

n

We hebben vandaag WEER een hotel uitgezocht met een computer met internettoegang. Kunnen we mooi weer wat vertellen. Vanmorgen zijn we in alle vroegte naar de Jewel Cave gereden. Vlak in de buurt van Curtis. Daar hebben we een rondleiding van ongeveer anderhalf uur gekregen door de grotten. Echt Amerikaans: je gaat met een lift vanuit de visitor info naar benden…. Maar wel bijzonder. Een van de grootste gangenstelsels te wereld. Ik heb nog geprobeerd om foto’s te maken maar dat viel niet mee daar in het donker. Meestal is een grot bijzonder koud, maar zo in de winter was het daar binnen met 9 graden Celsius erg aangenaam. Ook de hoge luchtvochtigheid deed ons wel even goed.

n

Toen we weer buiten kwamen was het gaan sneeuwen. Samen met de dauw vanmorgen en de lage temperatuur (de hele dag dik onder het vriespunt) werd het landschap een winterwonderland. Rijp en sneeuw aan de bomen, het gras en de dieren. We zijn in de auto gestapt en zijn naar Custer State Park gereden. Onderweg kwamen we meteen 2 eagles tegen aan de kant van de weg. Een goed begin van de middag. In het park zelf waren verschillende wegen afgesloten, maar we hebben toch een groot deel kunnen beleven. We zagen erg veel white tail deer in het park. Ook een paar pronghorn antilopes, konijnen en zelfs wat ezels. Die omsingelden onze auto en wilden eten en onderdak. Maar niet aan toegegeven al zagen ze er best zielig uit met zo’n laag sneeuw over de vacht.

n

Al met al wilden we natuurlijk bizons zien. We zagen er al een paar in de Badlands, maar dat vonden we niet genoeg. Het leek er op dat we ook vandaag geen geluk zouden hebben. Maar helemaal aan het einde van de rondrit zagen we op de helling van een paar heuvels een paar enorme kuddes. Honderden buffels als zwarte stippen op de witbesneeude heuvels. Werkelijk magnifiek. Nog meer geluk hadden we toen we de hoop op een close encounter hadden opgegeven. Ineens in het struikgewas op zo’n 100 meter afstand van de auto een aantal grote bizons. En ze kwamen uit het struikgewas onze kant op!!! Uiteindelijk stopten ze een meter of 50 van onze auto en konden we mooi bekijken, fotograferen en filmen. Netjes in de auto gebleven natuurlijk, want die beesten zijn loeisterk.

n

Helaas was het al erg aan het schemeren en was het zwaar bewolkt en mistig maar we hebben ze gezien en daar was het om te doen. Toen we verder reden kwamen we ook nog een coyote tegen. Een beetje schrikachtig leek hij zich af te vragen wat hij moest doen. Morgen gaan we nogmaals die kant op om te kijken of we het geluk met de bizons overdag nog es kunnen afdwingen want de ervaring was bijzonder mooi.

n

We zitten nu in een Best Western hotel in Hot Springs. We komen net van een steakhouse en hebben alweer veel teveel gegeten. Nu dus maar lekker douchen, tv kijken en slapen. Morgen hebben we weer een volle agenda. Het houdt maar niet op en de kans dat we te weinig tijd hebben om alles te zien ligt alweer op de loer. Sterker nog: we hebben alweer een boel moeten overslaan ondanks dat er ook een boel dicht is in de winter.

n

Tot snel!

n

Leonie en Edo-Jan

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk