donderdag 25 oktober

De afgelopen nacht hebben we allebei goed geslapen. We moesten wel weer even wennen aan de geluiden van de ‘beschaving’. Veel getoeter en blaffende honden. We konden vandaag een beetje uitslapen. Onze wekker ging om 7 uur en om 8 uur zaten we weer aan een heerlijk ontbijt. De chauffeur die ons terug zou brengen naar Kathmandu was er al en nadat we het ontbijt achter de kiezen hadden en de laatste spullen hadden ingepakt, hebben we afscheid genomen van Shyabru Besi. Het was tijd om weer naar de grote, drukke en stoffige stad te gaan. Onderweg zijn we een paar keer gestopt om foto’s te nemen van de weg die we namen en de fantastische vergezichten. Ook Pema deed vrolijk mee met foto’s maken. Onderweg hebben nog even geluncht op dezelfde plek als de heenweg. Tegen 4 uur reden we de stoffige straten van Kathmandu binnen. Het was een stuk minder druk dan op de heenweg, waardoor we redelijk snel bij ons hotel waren.

De eerste stop was bij ons eerste hotel in Kathmandu. Hier hebben we de bagage opgehaald en zijn we naar het hotel gereden waar we vannacht zouden slapen. Dit hotel is in de buurt Thamel, het toeristenwalhalla. Het werd ons direct duidelijk dat we in de buurt van ons hotel kwamen. Overal souvenierwinkeltjes en de straten waren ineens wel erg schoon. De straten werden steeds smaller en we vroegen ons af of we er nog wel doorheen pasten met de bus. Ons hotel zat in een soort doodlopend straatje waar we net in konden met de auto en we stonden direct vast omdat een andere auto juist de straat uit wilde. Pema en Tenzing hebben ons met de bagage geholpen en de agent van de reisorganisatie stond ons al op te wachten. Hij had allerlei informatie over het vervolg van onze reis. Nadat we dit hadden gehoord en weer helemaal op de hoogte waren, ging de agent er weer vandoor. op dat moment werd het tijd om afscheid te nemen van Pema en Tenzing. Dat viel ons best zwaar. Wat hebben we een mooie tijd met ze gehad in de bergen en wat hebben ze ons goed geholpen! Na een dikke knuffel was het echt tijd voor ze om te gaan en zijn wij een beetje stilletjes naar onze hotelkamer gegaan.

Na bijna een week hadden we weer beschikking over warm water. We hebben allebei heerlijk gedoucht en zijn daarna een hapje gaan eten in het hotel. Hier was een hele enthousiaste en actieve ober. We hebben echt Nepali eten gehad (Dal Bhat) wat heerlijk was. Toen dit op was, zijn we naar onze hotelkamer gegaan om nog een beetje bij te komen van onze belevenissen van de afgelopen dagen, waarna we heerlijk in slaap vielen.

Dikke kus en liefs,
Edo-Jan en Leonie

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk