Hallo allemaal!

n

De eerste blogpost vanuit IJsland!
Vanmorgen zijn we lekker vroeg opgestaan en hebben de laatste dingetjes voor het vertrek nog gedaan. Het meeste was al ingepakt dus we konden het rustig aan doen. We hadden besloten om met de auto naar Schiphol te rijden. P3 voor de kenners. Lang parkeren dus.

n

Dat ging ook allemaal lekker soepel en voordat we het wisten stonden we al voor de balie om in te checken. Ook geen probleem. Bij de douane moest Leonie haar tas nog even uitpakken maar dat was allemaal loos alarm. Zonder hindernissen vlogen we om 13:20 (ongeveer) naar IJsland. We zaten lekker voor de vleugel. zo’n 3 uur later landden we heel rustg in IJsland. We zagen uit het vliegtuig al dat het wel een heel bijzonder land moest zijn. Her en der grote rotsen in het landschap gemikt met veel gras ertussen en af en toe een flnke sneeuwhoop. Er ligt hier amper sneeuw trouwens. Hadden we wel verwacht, in de binnenlanden zal het wel anders zijn.

n

Nadat we ook de bagage van de band hadden we gepakt gingen we naar Avis voor de huurauto. Die stond al glimmend klaar voor ons. Het is een Landrover Freelander geworden (4×4, automaat). Rijdt prima, het is net een tank. Vandaag hebben we hem nog niet uit hoeven testen. Misschien komt dat later nog wel.

n

Nadat we alles hadden geregeld zijn we in de auto gestapt en naar de ‘Blue Lagoon’ gereden. Ergens tussen Kevlavik (daar ligt het vliegveld van IJsland) en Reykjavik. De weg er naar toe beloofde al veel moois. Een omgeving die voornamelijk bestaat uit lavasteen met mos begroeid. Zover je kan kijken. Heel bizar. Na een half uurtje kwamen we aan bij de Blue Lagoon. Het is een enorme warmwaterbron waar je in kan/mag zwemmen. En dat hebben we dan natuurlijk ook gedaan. Nadat we eerst voor de innerlijke mens hadden gezorgd, zijn we anderhalf uur daar in het felblauwe mineraalrijke water gaan rondgedobberen. Heerlijk! De temp. buiten was koud, maar het water was heerlijk warm. Op sommige plekken gewoon heet. En heel erg zout. Dat zorgde er voor dat je min of meer bleef drijven. Leonie iets beter dan ik. Op de bodem en aan de randen van de bron hebben de mineralen zich afgezet tot eeen witte laag. En op sommige plekken kon je dat witte goedje op je lichaam smeren als een heel natuurlijk masker. Hebben we natuurlijk ook uitgeprobeerd. En ik moet zeggen, het werkt wel! Maar na anderhalf uur vonden we het wel voldoende en hebben we ons weer afgedroogd en aangekleed. Ons haar voelt nu aan als sisal, maar het was een heerlijke ervaring.
Nadat we wat items in het winkeltje hebben gekocht zijn we richting Reykjavik gereden. Het was hier inmiddels donker geworden. Op naar het hotel. En dat bleek niet zo moeilijk te vinden. En daarna zijn we zsm een restaurant gaan zoeken, want we hoorden dat die hier veelal op tijd sluiten. Gelukkig vonden we nog een restaurant die open was. Een grill-room Amerikaanse stijl (we hebben het echt niet speciaal uitgekozen!).

n

Nu zijn we weer op de kamer. Lekker loom en sloom van deze heerlijke dag. Morgenochtend worden we na het ontbijt opgehaald voor een whalewatch-tour. Maar dat is voor morgen.

n

Welterusten allemaal!
Liefs,
Leonie en Edo-Jan

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk