Hoihoi!

n

Vandaag is het alweer zaterdag. De wekker ging weer vroeg want we wilden vandaag weer heel veel zien en meemaken. Deze dag moest eindigen in Vik. Een piepklein plaatsje aan de kust te oosten van Reykjavik. Maar natuurlijk niet direct over de snelweg maar met eeen paar mooie omweggetjes. Na het ontbijt hebben we al snel onze spullen gepakt en zijn vertrokken richting the Blue Lagoon. Daar waren we gisteren ook al geweest, maar hadden niet alles kunnen zien doordat het donker werd. Dus vandaag maar weer die kant op gereden. Het lag gelukkig in de route dus het kon allemaal makkelijk. Bij the Blue Lagoon hebben we lekker rondgelopen en foto’s gemaakt. Eigenlijk hadden we zin om er weer in te springen maar we hebben ons ingehouden 😉

n

Toch maar weer in de Land Rover gestapt en verder gereden. We wilden naar een mooie plek ‘Krisuvik Seltun’ heet het. Maar de weg er naar toe was al prachtig. Grote uitgestrekte grillige lavavelden, deels overgroeid met mos. Geen wonder dat de IJslanders vroeger geloofden in trollen en elfen want het lijkt af en toe als die bizarre lava-formaties tot leven komen. Helemaal in het donker als de koplampen er overheen schijnen.
Halverwege de rit zijn we nog even gestopt om hier wat foto’s van te maken maar uiteindelijk kwamen we dan toch aan in ‘Krisuvik Seltun’. Het was een gebied met een dunne aardkorst. Zoiets als Yellowstone. Net als in Amerika roken we de zwaveldampen al van een flinke afstand, borrelde het water aan de kant van de weg en kleurde de aarde rood, geel, oranje en noem alle kleuren van de regenboog maar op. En ook hier liepen we over de loopplanken om niet door de aarde te zakken. Maar ondanks dat we de vergelijking met Yellowstone maakten zagen we een prachtig en unieke plek. Vooral de kleuren waren toch net anders en de ligging ook. Deze plek lag erg afgelegen en je kon er alleen komen met een auto die kilometers onverharde gravelwegen aankon. Geweldig IJsland! Hier hebben we een flinke tijd doorgebracht, rondgelopen, nog es gekeken net zolang totdat we toch echt verder moesten trekken richting Vik.

n

Na nog een flink stuk gravel kwamen we op de snelweg. Nouja, snelweg. Het is DE rondweg van IJsland, maar is een twee-baansweg met een maximum snelheid van 90 km/u. Op IJsland mag je überhaupt nergens sneller dan 90 km/u. Daarin vergisten we ons nog wel es als we uitrekenden hoe lang het duurt voordat je ergens kan zijn.
Halverwege deze rit kwamen we nog een paar metershoge watervallen tegen. Heel erg mooi, alleen werd het al donker en was het weer bewolkt dus mooie foto’s maken konden we niet. Vlak voor Vik lag ons hotel. Een groengeverfd gebouw bovenop een heuvel. Met een mooi uitzicht vanaf de kamer. Toen we ons hadden ingechecked zijn we naar Vik gereden om wat te eten. Er was wel geteld één restaurant/pompstation/supermarktje/grillroom open waar we konden eten. Maar we hebben er heerlijk gegeten en gingen met een volle maag weer naar het hotel.

n

Bij het hotel aangekomen besloten we om het nogmaals te proberen. Die avond trokken we er weer op uit. Als struirovers in de nacht op zoek naar het Noorderlicht. Maar hoe goed we ook zochten, hoeveel kilometer we ook reden. De hemel was pot-en-pot dicht. Dikke bewolking zover je kon zien. Geen geluk vandaag. Na anderhalf uur waren we weer terug in het hotel en waren doodop. Direct het bed maar in. Morgen weer een drukke dag!

n

Trusten allemaal!
Liefs,
Edo-Jan en Leonie

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk