Hallo allemaal!

n

Vanmorgen zijn we weer mooi op tijd opgestaan en na een heerlijk ontbijt weer in de auto gestapt. Deze keer was het maar een kort ritje. Tromso ligt op een eiland en we zijn aan de zuidkant via de brug naar het vaste land gereden. Aan de andere kand van deze brug kun je namelijk met een kabelbaantje de berg op tot zo’n 800 meter. We hadden ons lekker warm aangekleed, want boven op zo’n berg kan het wel eens koud zijn. Nou, dat was ook zo! Berekoud. Binnen een paar tellen was je volledig verkleumd! Ik schat dat de gevoelstemperatuur zo’n -30 graden Celcius was. Brrrr. We hebben buiten wel wat foto’s gemaakt en gefilmd, maar dat hebben we niet lang volgehouden. De sneeuw stoof om onze oren. Gelukkig was er ook een restaurant en daar hebben we ons lekker opgewarmd met koffie en warme chocolademelk. Daarna zijn we met de kabelbaan weer naar beneden gegaan.

n

We zijn weer teruggereden naar het centrum van Tromso en hebben de auto weer in de parkeertunnel gezet. Er was namelijk een groot spektakel aan de gang in de winkelstraat: het Noorse rendier race kampioenschap! Hiervan hadden we al wat foto’s op internet gezien en het leek ons leuk om dit ook in het echt te zien. Een once-in-a-lifetime-opportunity zeg maar! Het was erg koud en ook erg leuk om te zien. Ze hadden een halve meter sneeuw in de hoofdstraat neergelegd. Aan de ene kant was de start. Hier werden de rendieren in een soort hokje geduwd. Naast dit hokje stond de deelnemer op skie’s klaar. Deze pakte de teugels en begon het rendier al wat enthousiast te maken. Daarna was het 3, 2, 1 start en werd het hokje opengegooid en ging het rendier er al een gek vandoor, waardoor de deelnemer zeg maar gekattepulteerd werd. Wat kunnen die dieren snel rennen zeg! Het was letterlijk niet te filmen, zo snel ging het. Aan het einde van de winkelstraat was dan de finish. Al met al duurde het zo’n anderhalf uur, waarvan wij het laatste uur hebben gezien.

n

Het was buiten behoorlijk koud en op een gegeven moment voelden we onze voeten niet meer. Het begon inmiddels ook donker te worden, dus we zijn bij een restaurant naar binnen gegaan om op te warmen en iets te eten. Rond vier uur vanmiddag zaten we al aan de warme hap. En die ging er prima in. Waar we er in Alaska op moesten letten dat we ’s avonds niet vergaten te eten omdat het zo licht was, heb je hier om vier uur al het gevoel dat het na zessen is.

n

Nadat we weer lekker op waren gewarmd en ons buikje rond hadden gegeten, zijn we weer teruggegaan naar het hotel. Het was de hele dag bewolkt geweest, maar op weg naar het hotel zagen we dat het erg helder was geworden. We zijn ons dus maar nog warmer aan gaan kleden en weer op pad gegaan om te kijken of we een glimp konden opvangen van het noorderllicht. We zijn naar drie verschillende uithoeken gereden, maar hoe verder we van Tromso kwamen, hoe bewolkter het werd en op een gegeven moment begon het op alle drie de uithoeken te sneeuwen! Dus, het zat er helaas vanavond niet nog een keer in. We zijn natuurlijk al erg verwend met twee avonden op rij, maar het is erg verslavend. Wanneer je het 1 keer hebt gezien, wil je alleen maar meer. Wie weet is het weer ons morgen gunstiger gezind.

n

Slaap lekker voor straks en een dikke kus!

n

Edo-Jan en Leonie

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk