Hoi allemaal!

n

Vanmorgen hebben we het maar es een beetje rustig aangedaan. We hebben heerlijk geslapen. Wat een superbed was het zeg! we werden om 7.20 gewekt door de wekker, en na een tijdje roken we heerlijke geuren uit de keuken. Om half 9 zijn we ongeveer naar de eetkamer van de B&B gegaan. De 6 andere gasten waren al lekker aan het eten aan een grote eettafel en wij zijn daar ook gaan zitten. De dame uit de keuken was heerlijke pannekoeken aan het bakken, op de tafel stonden muffins, toast, rabarber- en bessencompote, verse sinaasappelsap en noem maar op. De houtkachel was ook aangestoken, buiten was het een paar graden boven nul met een straffe gure wind. Het werd een heerlijk ontbijt waarbij we, naast het prima eten, met z’n allen ook een heel leuk gesprek hebben gehad. 3 koppels uit Canada en wij. Veel ervaringen uitwisselen, waar iedereen vandaan kwam, wat we allemaal gezien hadden op Newfoundland, wat mooie plekken waren om te bezoeken, chit-chats en we konden lekker meepraten. Iets later dan gepland zijn we weer verder gegaan.

n

Eerst hebben we de auto gepakt en zijn we naar het noordoosten van het eiland gereden. Naar st. Anthony. Daar waren we gisteren ook al geweest, maar hadden niet alles kunnen bekijken. We reden helemaal naar het uiterste puntje daar en gingen een kleine hike lopen, langs de rotsen, de kliffen en de oceaan. En het was koud, heel erg koud. De thermometer in de auto gaf 4 graden aan, maar daar bovenop de rotsen met de wind vol in het gezicht voelde het heel koud aan. Dus een trui, windstopper, winterjas, muts en handschoenen aan. En dat was geen overbodige luxe, de wind blies door m’n handschoenen heen. Maar wel een beetje in beweging gebleven. Wat foto’s maken hier en daar en toen weer terug naar de auto.

n

We gingen nu weer naar het zuiden, nu niet meer langs de kust, maar door het binnenland. Dat werd een prachtige rit door de wouden van Newfoundland. Overal meertjes in het hoge gras, gele loofbomen en sparren. We kwamen amper mensen tegen en genoten van elke kilometer. Halverwege zijn we nog even gestopt, we zagen een bald eagle zweven op de thermiek. Een witte kop en witte staart, wat een prachtig gezicht is dat altijd. Lekker genieten van het moment en toen weer verder.

n

Nog een tijd later zijn we gestopt bij een trail die de “underground salmon pool” heette. Geen idee wat dat moest zijn, maar we waren wel weer toe aan eeen hike. Nadat we de auto hadden geparkeerd liepen we direct het woud in. Het bleek een bos van voornamelijk black spruce trees. Een soort naaldbomen die we ook veel op de taiga van Labrador zagen. De trail bestond uit verschillende paden. We hoorden veel eekhoorns, zagen de beroemde Wiskey Jacks en zagen ook veel uitwerpselen van de elanden (maar hebben ze nog niet gezien). Ongeveer halverwege waren we bij een soort plas midden in het bos en warempel….. er zwommen onwijs veel zalmen. Hele grote, donkergekleurde Atlantische zalmen! Zo gaaf om ze hier ook te zien! Ze worden hier niet zo knalrood als in het westen van Canada, ook niet zo groot en er zijn gelukkig ook geen kwaaie grizzley’s die ze op willen eten, maar het was een heel mooi gezicht. Uiteindelijk kwamen we weer bij de auto en zijn we verder zuidwaards gereden.

n

Na een stevige maar prachtige rit kwamen we aan bij het eindstation voor vandaag. Het “Sea Echo Motel” in Port au Choix. Een klein vissersdorpje aan de westkust. Hier hebben we ook gegeten. 1 keer raden wat ik bestelde 😉 VERSE zalm natuurlijk! Heerlijk van smaak. En nu zitten we op de kamer en gaan zo slapen. Morgen rijden we naar Gros Morne National Park. Maar dat zien we dan wel weer!

n

Tot morgen,
Liefs, Leonie en Edo-Jan

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk