Hallo allemaal!

n

Bedankt voor jullie leuke berichtjes op onze blog. Altijd leuk om te weten dat anderen met ons meegenieten. Nog even en jullie worden weer overladen met verhalen, foto’s en filmpjes ;-).

n

Vanmorgen hebben een beetje uitgeslapen en hebben we het een beetje rustig aan gedaan. Na een lekker ontbijt zijn we het plaatsje Port au Choix waar we hebben overnacht verder gaan verkennen. Op deze plek zijn overblijfselen gevonden van drie verschillende Aboriginal stammen. Zowel in het dorp zelf als in de omgeving kon je naar de plaats lopen waar de begraafplaatsen waren. Na een stop bij een van deze plaatsen en een stop bij de vuurtoren van het dorpje zijn we weer verder gereden naar het zuiden over het zogeten Viking Trail (oftewel highway 430). Deze weg ligt vlak aan de kust langs de Gulf of St. Lawrence. Het was duidelijk aan de bomen te zien dat de wind hier vrij spel heeft.

n

Onderweg naar Gros Morne NP zijn we eerst gestopt bij Table Point Ecological Reserve. De kuststreek hier bestaat gedeeltelijk uit limestone, wat zorgt voor bijzondere vegetatie. We konden daar een klein stukje lopen, totdat we bij een klif uitkwamen met onder ons de rotsige kust. Hier zag ik ineens een zwart beestje over de rotsen onder ons rennen. Het is waarschijnlijk een marter of fret geweest. Nadat alles op de gevoelige plaat was vastgelegd, zijn we weer verder gereden en zijn we gestopt bij The Arches Provincial Park. Hier heeft het water drie bogen uit de limestone geslepen en her en der lagen nog brokken gesteente in het water. Het was een mooi gezicht en omdat het laag water was konden we er zo ongeveer onderdoor lopen.

n

Langzamerhand kwam Gros Morne in zicht met hoge glooiende groene bergen. Onze eerste stop in het park was bij Shallow Bay, waar in plaats van rotsen een heel mooi zandstrand te zien was. Het water wordt er over het algemeen niet warmer dan 15 graden, dus zwemmen wordt niet echt aangeraden. Vervolgens zijn we doorgereden naar het Visitor Center voor de benodigde kaarten van het park en om wat informatie in te winnen. Het werd al laat, dus tijd voor een lange wandeling was er niet meer. Daarom hebben we een korte wandeling gemaakt bij Southeast Brook Falls. Dit bleek een hoge waterval te zijn waar we vanaf de zijkant op konden kijken. Het leek alsof het pad verder ging, maar dit bleek meer een modderig pad te zijn wat door elanden wordt gebruikt.

n

In Rocky Harbour hebben we een motelkamer gevonden. Na het inchecken zijn we nog even langs een souvenierwinkeltje gegaan waar we een CD hebben gekocht met muziek uit Newfoundland, erg leuk! Daarna wilden we naar een plek rijden waar vaak elanden worden gezien, maar de zon ging ook net onder boven de baai waar we aan zitten en dat gaf een prachtig gezicht, dus hebben hier van genoten. Inmiddels was het tijd geworden om te gaan eten. Op aanraden van twee bewoners zijn we naar Jackie’s gegaan en hebben hier kabeljauw gegeten. We zijn nu weer terug op onze kamer en hebben direct maar de verwarming aangedaan, want het gaan hier vanavond vriezen, brrr.

n

Vanaf Quebec hebben we al geen bereik meer op onze mobiele telefoon, maar gelukkig kunnen we wel overal op internet en zo een beetje op de hoogte blijven van wat er in Nederland gebeurt en jullie op de hoogte houden van onze gebeurtenissen.

n

Morgen gaan we Gros Morne verder verkennen. Wat we dan allemaal meemaken, kunnen jullie hier binnenkort lezen.

n

Dikke kus,

n

Edo-Jan en Leonie

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk