Hooi allemaal!

Het zit er alweer op. De dag van vertrek in Anchorage hebben eerst nog lekker uitgeslapen om daarna een poging te doen om al onze bagage in te pakken. Na veel passen en meten zat het er allemaal in! We konden voelen dat het allemaal wel wat aan de zware kant was, dus we hoopten dat het niet te zwaar was. Maar voordat het zover was, moesten we de auto inleveren. Na 10 minuten rijden waren we al bij de luchthaven en de rental car return was snel gevonden. We hebben geen officiele uitdraai van de kilometerstand gekregen, maar voor zover we konden zien hebben we ongeveer 2400 mijl gereden wat ongeveer 3700 kilometer is. We hebben het dus echt rustig aangedaan deze keer ;-).

Nadat we de auto hadden ingeleverd werd het tijd om in te checken. Dit gebeurde op de North Terminal, de terminal die na ons idee bijzonder weinig gebruikt werd. We mochten zelf onze bagage op een weegschaal(tje) zetten en hierbij heeft Edo een beetje gesjoemeld, zodat het totaal gewicht voor 3 koffers op 57 kilo uitkwam. Kort daarna waren we al door de douane en de controle. Aan de andere kant hiervan zou wel iets te eten zijn, maar helaas, alles was dicht. Aangezien we vanmorgen alleen een klef broodje hebben gehad, hebben als lunch maar Pringles gegeten bij gebrek aan beter.

Met een vertraging van iets meer dan 1 uur vertrokken we uit Anchorage. Het was op zich een rustige vlucht, maar de mensen aan boord waren een beetje onrustig. Net alsof ze nog nooit zo’n vlucht hadden gemaakt en nooit van het begrip jetlag hadden gehoord. Ze waren maar aan het kletsen en lawaai aan het maken. Daar bovenop gingen om de haverklap de luikjes voor de ramen open en aangezien we over de Noordpool vlogen, werd het niet donker en kwam er dan heel veel licht naar binnen. Al met al niet erg bevordelijk voor de nachtrust, maar we hebben ons best gedaan.

Na iets minder dan 9 uur vliegen waren we al in Frankfurt. Hier hadden we een overstaptijd overgehouden van drie kwartier. Dat is niet heel erg ruim. We moesten eerst door de douane en daarna door een nieuwe controle. Gelukkig stond er nergens een erg lange rij. Vanuit Alaska hebben we een balein van een walwis meegenomen en dat vonden ze bij de controle een beetje raar, dus die moest even extra gecontroleerd worden. Dit duurde gelukkig niet heel lang en we mochten het gewoon meenemen. Net op tijd kwamen we enigszins bezweet bij onze volgende vlucht aan. Het was nog maar een kort stukje naar Amsterdam en voordat we het wisten waren we weer in Nederland.

De overstap in Frankfurt bleek daar te kort te zijn voor onze bagage en die stond nog in Frankfurt. Het zou een vlucht later komen en daarna thuisbezorgd worden. Dat is inmiddels gebeurd. We bleven positief en dachten: dat scheelt dan weer een boel gesjouw in de trein.

Nadat we door de schuifdeuren op Schiphol gingen stond ons een grote verrassing te wachten: Marjolein stond daar om ons met open armen te ontvangen! Superleuk! We hebben eerst wat gedronken waarna ze ons thuis heeft afgezet. We hebben nog even gekletst, waarna onze oogjes wel een beetje klein werden. Zij is toen naar huis gegaan en wij zijn na het eten lekker gaan slapen. We zullen wel zien hoe het is om 10 uur tijdsverchil te overbruggen.

Tot een volgende reis! Bedankt voor al jullie reactie’s!

Groetjes Edo-Jan en Leonie

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk