Howdy!

n

Daar zijn we weer. Zo horen jullie niets van ons en zo drie dagen achter elkaar! Vandaag hebben we nog bijna de hele dag in Grand Teton doorgebracht. We zijn vanmorgen om 6 uur opgestaan om de zonsopgang op de bergen te kunnen zien. Vanaf onze blokhut hebben we eerst een stuk gelopen naar een kiezelstrandje bij Jackson Lake met vrij uitzicht op de Grand Tetons. Het licht en de kleuren schenen prachtig tegen de berghellingen op. We waren de enige die op deze plek deze mooie kans pakten. Het was (weer) volop genieten! Nadat de dag echt begonnen was, zijn we weer teruggelopen naar onze blokhut. Op de terugweg zagen we een whitetaildeer bij het meer drinken. We zijn op dit punt het bos ingegaan om hem/haar rustig van het ontbijt te laten genieten. We liepen nog maar net in het bos, toen struikelde ik zo ongeveer over een andere whitetaildeer. Hij/zij stond vlakbij het wandelpad en het was maar goed dat Edo haar wel zag. Dit was een prachtig moment, ze was erg dichtbij en bleef lekker rustig doorgrazen. We hebben mooie foto’s kunnen nemen van haar. Daarna was het ook tijd voor ons om te ontbijten. Dat ging er na een ochtendwandeling van twee uur wel in!

n

Na het uitchecken hebben we de lokale winkel weer geplunderd (zo handig, een creditcard 😉 ). Bij het visitor center was ook nog een museum van de natives. Daar hebben we nog even genoten van alle mooie objecten. Toen echt op pad, weer het park in. We reden nog maar net op de doorgaande weg, stonden er allemaal mensen aan de kant van de weg. Daar zijn wij ook gestopt en het bleek dat daar twee elanden en een jong in een vijver aan het grazen waren. Ze waren behoorlijk dichtij en we hebben ze dan ook goed kunnen bekijken (nog meer foto’s). Op een gegeven moment verdwenen ze in het struikgewas en zijn we weer verder gereden.

n

De volgende stop was bij de huizen van de allereerste (blanke) bewoners van deze regio. Dat waren oude schuren, waarvan er een al was ingestort. Met op de achtergrond de Tetons gaf dit een heel mooi plaatje. Daarna was het wel weer tijd voor een lekkere wandeling. Hiervoor moesten we met de auto eerst afdalen naar de oever van de rivier die door Grand Teton NP stroomt. Daar beneden bij de stroom was het werkelijk fabelachtig mooi! Precies het plaatje wat je bij de Rockies verwacht. Ook hier klikte het fototoestel weer makkelijk. Om jullie een beeld te geven: hoge ruige bergen die weerspiegelden in een prachtige stroom met beverdammen en dit omzoomd door groene sparren en knalgele berken. De bevers gaven geen thuis, maar er waren veel eenden, grote blauwe reiger, vogeltjes, enorme felblauwe libelle’s en roofvogels. We hebben daar een stuk langs het water gelopen, door de salievelden. Dat kriebelde wel wat aan de benen, maar al met al kwam het ultieme Rocky gevoel in ons bovendrijven.

n

Na deze heerlijke wandeling zijn we via een weg waar vaak elanden worden gezien (maar nu even niet) het park uitgereden. Het afscheid viel ons zwaar. Maar er wacht ons nog meer moois. We zijn na een rit over de Teton Pass (10% helling) weer op de prairies aan de westzijde van de Rockies terechtgekomen. Dit blijft toch ook een hele bijzondere omgeving. We hebben flink doorgereden en zijn in een super 8 motel in Blackfoot (Idaho) terechtgekomen. We hebben net even gegeten en we ruiken het bed al! Morgen gaan we naar Craters of the Moon (National Monument).

n

Tot gauw,

n

Edo-Jan en Leonie

n

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk