16 juli, verjaardag in Portugal

Hoi allemaal,
Wat was het een pokkeweer in Nederland zeg! Regen, regen en regen. We waren blij dat we onze koffers konden pakken en naar Schiphol konden rijden. Daar aangkomen regende het niet meer, het spoelde echt. Snel maar van P3 in de bus naar de vertrekhal. Het inchecken ging lekker snel en de douane ook. Nog even wachten totdat we mochten boarden maar toen gingen we ook echt. Dik twee uur later kwamen we aan in Lissabon. Meteen de bagage gepakt en naar de autohuur. De auto stond al klaar. We kregen een upgrade, een Ford Focus, diesel en handgeschakeld. Ik stond wel ff raar te kijken toen ik de pedalen zag. Eentje meer dan ik gewend was… Hoe ging dat ook alweer?? Maar naar twee keer schakelen wist ik het weer en reed ik weer als vanouds. Voordat we naar Obidos reden hebben we nog snel een hamburger naar binnen gewerkt. Het eten in het vliegtuig was nou niet echt heel lekker en we moesten nog een uurtje rijden. Maar toen echt onderweg. Het was al donker maar nog steeds heerlijk warm! Iets na 11-en kwamen we aan bij de Bed & Breakfast van Irma en Oscar. Voor jullie was het al 12 uur geweest, maar door het uurtje tijdsverschil hadden we nog een heerlijk extra uurtje op mijn veraardag 😉 Lekker buiten gezeten en bijgekletst. En een rondleiding gekregen. We wisten wel dat het goed zou komen met Oscar en Irma, maar wat ze hier hebben gepresteerd…. Onvoorstelbaar gaaf. Verschillende kamers en appartementen in een compleet omgebouwde paardenstal, een ontbijtzaal, boomgaardje, kappelletje en een zwembad. En dat allemaal in een prachtig landschap. Beter hebben ze het echt niet kunnen doen. Dus mocht iemand nog es een keer naar Portugal op vkantie willen…. We weten een heel mooi adresje.
Maar op een gegeven moment was mijn verjaardag toch echt afgelopen en zijn we naar bed gegaan.

17 juli 2012

We hebben redelijk geslapen. De eerste nacht is toch altijd een beetje wennen dus we hebben wat onrustig geslapen. Nouja, langzaam maar aan doen deze morgen. Rond een uur of 10 zijn we gaan ontbijten. We zaten samen met een Belgisch gezin aan tafel en hebben leuk kennis gemaakt. Aan het eind van het eten kwamen Irma en Oscar er ook nog gezellig bij zitten. Rond het middaguur hebben we wat spulletjes gepakt en zijn we in de auto gestapt. Dat moest ook wel, het had niet zo heel veel zin om bij de B&B te blijven. Het was zo’n 36 graden. Het contrast met de 16 graden in Nederland was gewoon te groot dus we besloten om naar de kust te rijden. Eerst binnendoor richting Peniche.

Een mooie omgeving alleen kon ik er zelf nog niet helemaal van genieten. Toch ff wennen in een schakelbak door een ander land in een hoge temperatuur… Maar aangekomen bij de kust was de temperatuur afgedaald tot zo’n 28 graden met een lekker briesje. Dat was prima te doen! We hebben heel rustig een beetje rondgereden en kleine stukjes bij de kust gelopen. Hoge rotsen, stijle kliffen. Prima te doen! Via de kust zijn we weer wat verder gereden naar het noorden en hebben een paar kleine dorpjes bezocht. Ook weer kilometers over een gravel road gereden. Tja, het is natuurlijk wel een Leonie/Edo-Jan vakantie he?! 😉 Halverwege hebben we nog heerlijk op een terrasje gezeten, kijkend over de baai van Obidos. Allemaal mensen die de verkoeling opzochten.
Om een uurtje of 7 zijn we weer naar de B&B gereden. We hadden met Irma en Oscar afgesproken dat we, met ons vieren, om 19:23 zouden gaan eten. Een keer raden wie er precies om 19:23 in e B&B waren 😉 Nadat we ons even hadden opgefrist zijn gaan eten. Lekker buiten in de schaduw van een olijfboom hebben we gegeten en een wijntje gedronken. Na een paar uur kwam ook de broer van Oscar met zijn gezin in de B&B. Die kwamen er ook gezellig bij zitten. Om half 1 zijn we maar weer naar bed gegaan. Moe en voldaan zijn we in slaap gevallen.

18 juli 2012

Vanmorgen ging de wekker om een uur of 8. We hebben heerlijk geslapen. Leonie is meteen gaan douchen zodat ik nog ff kon doorslapen 😉 Dat heb ik dan ook maar gedaan. Nadat ik me ook had gedouched zijn we naar het ontbijt gelopen. Daar was het Belgische stel die we gisteren zagen ook weer dus we konden meteen wat ervaringen uitwisselen. Het ontbij was prima voor elkaar. Verse broodjes, gekookte eiren, verschillende soorten vlees en kaas en… zelfgemaakt jam. Nectarines, citroen en noem maar op. Heerlijk. De temperatuur is nu prima trouwens. 28 graden met een heerlijke bries. Prima te doen. We zijn nu weer terug in de kamer en gaan weer onderweg naar nieuwe plekken. Daarover later meer!

liefs, Leonie en Edo-Jan

Gefeliciteerd, je hebt het einde van de pagina bereikt!

Heb je vragen of opmerkingen of wil je wat overleggen?

Help-Desk